Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové balíčky se šalvějí a slaninou

Vepřové balíčky se šalvějí a slaninou

4.8/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10886 kcal
Bílkoviny 747 g
Sacharidy 1202 g
Tuky 530 g
Vláknina 728 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Při přípravě v troubě získají tyto ,italské ptáčky‘ díky sušené šunce šťavnatost a pikantní chuť. Vůně šalvěje se v italské kuchyni s vepřovým snoubí velice ráda.

Suroviny

lze nahradit cca 900 g plátků z kýty
sušená šunka 12 plátků
pršut
šalvěj 18 ks
lze nahradit sušenou
z 1 středního citronu
petrželka 1 PL
sekaná
Na ozdobu
lze nahradit malou cibulkou
nejlépe hříbky, lze vynechat
čerstvé
olivový olej 2 PL
suché víno nebo cherry či Marsala
rajčatová passata - pyré 1 PL

Postup

1

Vepřové panenky překrojte horizontálně napůl a každý kousek podélně nakrojte tak, abyste ho mohli rozevřít jako knížku. Získáte tak šest plátků. Plátky pršutu rozprostřete po dvou na prkénko tak, aby se mírně překrývaly, a přes ně položte kousek masa.
Lehce osolte, opepřete, poklaďte lístky šalvěje, zakapejte citronovou šťávou a posypte trochou petrželky. Zaviňte jako roládku, spíchněte párátkem nebo ovažte nití. Překryté fólií je můžete uchovat až 24 hodin v chladu nebo naskládat do pekáčku a v troubě předehřáté na 190 °C (horkovzdušná) či na 170 °C (elektrická) péct 25–30 minut.

2

Pokrájené cibulky poduste 5 minut na oleji. Přidejte na plátky nakrájené houby, případně i namočené sušené houby bez tekutiny. Poduste doměkka. Přilijte dezertní víno a nechte mírným varem odpařit. Potom přidejte vodu zbylou z namáčení hub, rajčatové pyré, osolte, opepřete a nechte asi 2 minuty na středním ohni tzv. probublávat.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...