0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové balíčky se šalvějí a slaninou

Vepřové balíčky se šalvějí a slaninou

4.8 / 5. Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10886 kcal
Bílkoviny 747 g
Sacharidy 1202 g
Tuky 530 g
Vláknina 728 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Při přípravě v troubě získají tyto ,italské ptáčky‘ díky sušené šunce šťavnatost a pikantní chuť. Vůně šalvěje se v italské kuchyni s vepřovým snoubí velice ráda.

Suroviny

panenka 3 ks
lze nahradit cca 900 g plátků z kýty
sušená šunka 12 plátků
pršut
šalvěj 18 ks
lze nahradit sušenou
citronová štáva
z 1 středního citronu
petrželka 1 PL
sekaná
Na ozdobu
šalotka 3 ks
lze nahradit malou cibulkou
sušené houby 25 g
nejlépe hříbky, lze vynechat
žampiony 250 g
čerstvé
olivový olej 2 PL
víno bílé 4 PL
suché víno nebo cherry či Marsala
rajčatová passata - pyré 1 PL

Postup

1

Vepřové panenky překrojte horizontálně napůl a každý kousek podélně nakrojte tak, abyste ho mohli rozevřít jako knížku. Získáte tak šest plátků. Plátky pršutu rozprostřete po dvou na prkénko tak, aby se mírně překrývaly, a přes ně položte kousek masa.
Lehce osolte, opepřete, poklaďte lístky šalvěje, zakapejte citronovou šťávou a posypte trochou petrželky. Zaviňte jako roládku, spíchněte párátkem nebo ovažte nití. Překryté fólií je můžete uchovat až 24 hodin v chladu nebo naskládat do pekáčku a v troubě předehřáté na 190 °C (horkovzdušná) či na 170 °C (elektrická) péct 25–30 minut.

2

Pokrájené cibulky poduste 5 minut na oleji. Přidejte na plátky nakrájené houby, případně i namočené sušené houby bez tekutiny. Poduste doměkka. Přilijte dezertní víno a nechte mírným varem odpařit. Potom přidejte vodu zbylou z namáčení hub, rajčatové pyré, osolte, opepřete a nechte asi 2 minuty na středním ohni tzv. probublávat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit