Hovězí nudličky po čínsku jsou rychlé a snadné, jak už to u asijských jídel bývá. Dokonce i recept je velmi jednoduchý, většina ingrediencí je bez konkrétní gramáže a tím dává prostor pro improvizaci. Vychutnejte si čínské hovězí nudličky tak, jak je máte rádi.
Suroviny
sůl
olivový olej
omáčka hoisin
1
PL
sójová omáčka
2
PL
česnek
1
stroužek
čerstvý, několik listů
jarní cibulka
rýže
Postup
1
Hovězí roštěnec nakrájejte na širší nudličky, osolte a na olivovém oleji zprudka osmahněte dozlatova. Přidejte 1 lžíci omáčky hoisin a 2 lžíce sójové omáčky, rozdrcený stroužek česneku a několik listů čerstvého špenátu.
2
Poduste špenát doměkka; podávejte posypané jarní cibulkou, třeba s rýží.