0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čínské nudličky

Čínské nudličky

4.4 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 739 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 61 g
Tuky 6 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vláčné a křupavé...

Suroviny

špagety (těstoviny) 0.5 bal
ideálně tenké špagety, lze nahradit čínskými nudlemi
olej
na smažení
kuřecí prsa 350 g
lze nahradit krůtím masem
česnek 2 stroužky
brokolice 200 g
očištěná a rozdělená na růžičky
vývar kuřecí 200 ml
škrob 1 ČL
med 1 PL
lze nahradit 2 lžícemi hnědého cukru
citron 0.5 ks
kůra i šťáva
kešú hrst
nasucho opražené

Postup

1

Maso nakrájejte na nudličky a česnek na plátky. Česnek, jemně nakrájenou kůru, med nebo cukr a citronovou šťávu prošlehejte pomocí vidličky a touto marinádou přelijte maso. Ponechte je v chladu nejméně 2 hodiny, ale můžete i přes noc. Maso zkřehne a bude krásně vonět.
 

2

Špagety uvařte ne zcela doměkka. Rozpalte olej a maso ze všech stran osmahněte. Vyjměte je a do oleje vsypte brokolici. Po chvilce vsypte oříšky kešu a vraťte osmažené maso.

3

Vývar vlijte do misky, v níž se maso marinovalo, přidejte škrob a rozmíchejte vidličkou. Vlijte k masu a rychle asi minutu povařte.  Maso se zeleninou vyjměte z pánve a dejte je do čisté mísy. Na pánev přidejte trochu oleje a osmahněte v něm uvařené špagety. Přisypte je k masu, promíchejte a ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit