Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 739 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 61 g
Tuky 6 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vláčné a křupavé...

Suroviny

ideálně tenké špagety, lze nahradit čínskými nudlemi
olej
na smažení
lze nahradit krůtím masem
česnek 2 stroužky
očištěná a rozdělená na růžičky
vývar kuřecí 200 ml
škrob 1 ČL
med 1 PL
lze nahradit 2 lžícemi hnědého cukru
citron ½ ks
kůra i šťáva
kešú hrst
nasucho opražené

Postup

1

Maso nakrájejte na nudličky a česnek na plátky. Česnek, jemně nakrájenou kůru, med nebo cukr a citronovou šťávu prošlehejte pomocí vidličky a touto marinádou přelijte maso. Ponechte je v chladu nejméně 2 hodiny, ale můžete i přes noc. Maso zkřehne a bude krásně vonět.
 

2

Špagety uvařte ne zcela doměkka. Rozpalte olej a maso ze všech stran osmahněte. Vyjměte je a do oleje vsypte brokolici. Po chvilce vsypte oříšky kešu a vraťte osmažené maso.

3

Vývar vlijte do misky, v níž se maso marinovalo, přidejte škrob a rozmíchejte vidličkou. Vlijte k masu a rychle asi minutu povařte.  Maso se zeleninou vyjměte z pánve a dejte je do čisté mísy. Na pánev přidejte trochu oleje a osmahněte v něm uvařené špagety. Přisypte je k masu, promíchejte a ihned podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...