Čínské nudličky

Čínské nudličky

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 739 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 61 g
Tuky 6 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vláčné a křupavé...

Suroviny

špagety 0.5 bal
ideálně tenké špagety, lze nahradit čínskými nudlemi
olej
na smažení
kuřecí prsa 350 g
lze nahradit krůtím masem
česnek 2 stroužky
brokolice 200 g
očištěná a rozdělená na růžičky
vývar kuřecí 200 ml
škrob 1 ČL
med 1 PL
lze nahradit 2 lžícemi hnědého cukru
citron 0.5 ks
kůra i šťáva
kešú hrst
nasucho opražené

Postup

1

Maso nakrájejte na nudličky a česnek na plátky. Česnek, jemně nakrájenou kůru, med nebo cukr a citronovou šťávu prošlehejte pomocí vidličky a touto marinádou přelijte maso. Ponechte je v chladu nejméně 2 hodiny, ale můžete i přes noc. Maso zkřehne a bude krásně vonět.
 

2

Špagety uvařte ne zcela doměkka. Rozpalte olej a maso ze všech stran osmahněte. Vyjměte je a do oleje vsypte brokolici. Po chvilce vsypte oříšky kešu a vraťte osmažené maso.

3

Vývar vlijte do misky, v níž se maso marinovalo, přidejte škrob a rozmíchejte vidličkou. Vlijte k masu a rychle asi minutu povařte.  Maso se zeleninou vyjměte z pánve a dejte je do čisté mísy. Na pánev přidejte trochu oleje a osmahněte v něm uvařené špagety. Přisypte je k masu, promíchejte a ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit