Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Marinované vepřové kotlety
Marinované vepřové kotlety
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Marinované vepřové kotlety

4.5/5 Počet hodnocení: 31
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1337 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 18 g
Tuky 108 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vepřové kotletky s pestem chutnají skvěle, když je necháte alespoň hodinu odležet, překvapí vás svou svěží a jemnou chutí. 

Suroviny

tymián 1 PL
čerstvý nebo sušený
česnek 1 stroužek
utřený nebo prolisovaný
olivový olej 2 PL
kůra i šťáva
kotlety bez kosti
pesto 4 PL

Postup

1

Tymián, česnek, sůl, pepř, citronovou šťávu, kůru a lžíci oleje pečlivě smíchejte. Směsí potřete kotlety a nechte je v marinádě nejméně hodinu odležet.

2

V silnostěnné pánvi rozehřejte zbytek oleje a maso opečte z obou stran dozlatova. Jsou-li plátky vyšší, podlijte je trochou vody a přikryté asi čtvrt hodiny poduste.

3

Na každou kotletu dejte lžíci pesta. Podávejte s rýží nebo se šťouchanými bramborami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Komentáře

05.10.2008 12:31
Citron jsem neubírala a kotletky nebyly kysele. Nesmí se pak ale použít zbyla šťáva z marinády. Pestem se rýže krásně zvláční, že potom není suchá.
03.08.2006 07:43
Na muj vkus moc kysele, ubrala bych citron.
01.11.2007 00:09
Ano, citronu bych dala tak půlku, ale jinak mňamka :).
04.01.2008 20:51
Děkuji za upozornění, citronem jsem jen zakápla a bylo to akorát, jinak dávám palec, je to mňamka

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...