Marinované vepřové kotlety

Marinované vepřové kotlety

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1337 kcal
Bílkoviny 80 g
Cukr 18 g
Tuky 108 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vepřové kotletky s pestem chutnají skvěle, když je necháte alespoň hodinu odležet, překvapí vás svou svěží a jemnou chutí. 

Suroviny

tymián 1 PL
čerstvý nebo sušený
česnek 1 stroužek
utřený nebo prolisovaný
olivový olej 2 PL
citron 1 ks
kůra i šťáva
vepřové maso 4 ks
kotlety bez kosti
pesto 4 PL

Postup

1

Tymián, česnek, sůl, pepř, citronovou šťávu, kůru a lžíci oleje pečlivě smíchejte. Směsí potřete kotlety a nechte je v marinádě nejméně hodinu odležet.

2

V silnostěnné pánvi rozehřejte zbytek oleje a maso opečte z obou stran dozlatova. Jsou-li plátky vyšší, podlijte je trochou vody a přikryté asi čtvrt hodiny poduste.

3

Na každou kotletu dejte lžíci pesta. Podávejte s rýží nebo se šťouchanými bramborami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Komentáře

Anonym

Na muj vkus moc kysele, ubrala bych citron.

Anonym

Ano, citronu bych dala tak půlku, ale jinak mňamka :).

Anonym

Děkuji za upozornění, citronem jsem jen zakápla a bylo to akorát, jinak dávám palec, je to mňamka

Anonym

Citron jsem neubírala a kotletky nebyly kysele. Nesmí se pak ale použít zbyla šťáva z marinády. Pestem se rýže krásně zvláční, že potom není suchá.

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit