0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Marinované vepřové kotlety

Marinované vepřové kotlety

3.6 / 5. Počet hodnocení: 27
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1337 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 18 g
Tuky 108 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vepřové kotletky s pestem chutnají skvěle, když je necháte alespoň hodinu odležet, překvapí vás svou svěží a jemnou chutí. 

Suroviny

tymián 1 PL
čerstvý nebo sušený
česnek 1 stroužek
utřený nebo prolisovaný
olivový olej 2 PL
citron 1 ks
kůra i šťáva
vepřové maso 4 ks
kotlety bez kosti
pesto 4 PL

Postup

1

Tymián, česnek, sůl, pepř, citronovou šťávu, kůru a lžíci oleje pečlivě smíchejte. Směsí potřete kotlety a nechte je v marinádě nejméně hodinu odležet.

2

V silnostěnné pánvi rozehřejte zbytek oleje a maso opečte z obou stran dozlatova. Jsou-li plátky vyšší, podlijte je trochou vody a přikryté asi čtvrt hodiny poduste.

3

Na každou kotletu dejte lžíci pesta. Podávejte s rýží nebo se šťouchanými bramborami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Komentáře

Anonym

Na muj vkus moc kysele, ubrala bych citron.

Anonym

Ano, citronu bych dala tak půlku, ale jinak mňamka :).

Anonym

Děkuji za upozornění, citronem jsem jen zakápla a bylo to akorát, jinak dávám palec, je to mňamka

Anonym

Citron jsem neubírala a kotletky nebyly kysele. Nesmí se pak ale použít zbyla šťáva z marinády. Pestem se rýže krásně zvláční, že potom není suchá.

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit