Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2005/10

Říjen 2005

Recepty z vydání

Zapečený houbový chlebíček

Způsob přípravy i kombinace přísad vypadají odvážně. Rozhodně do toho ale jděte – výsledkem je lahodná chuť i vůně.

Opékané kuře s červeným zelím

Zelný salát je velmi dobrý. Kdo nehlídá každý gram tuku, může zvolit horní část stehen – jsou sice tučnější, ale...

Čínské nudle s tofu a oříšky

Tohle rafinované jídlo připomíná snoubení nebe s peklem – jemné tofu a oříšky a proti tomu chilli paprička a česnek...

Těstoviny s opečenou zeleninou

Netradiční použití květáku spolu s typicky italskými surovinami se vysloveně osvědčilo. Čerstvá bazal­ka dodá jídlu to...

Nejjednodušší rizoto s plody moře na světě

Rizoto je ideální jídlo pro mikrovlnkový ,eintopf‘. Příprava se obejde skoro bez míchání, takže se mezitím můžete v...

Líný pórek zapečený se sýrem a kapustou

Vegetariánské jídlo snadno a pohodlně. Navíc prakticky odpadá mytí nádobí!

Omáčka s tmavými fazolemi

Milujete čínskou kuchyni, ale nedaří se vám úhledně krájet maso nadrobno? Tohle je něco pro vás. Maso máte připravené...

Mleté maso s pečenými bramborami

Šťavnaté mleté maso a sušší opečené brambory se doplňují přímo ukázkově. K dokonalosti jídlo přivede zelený listový...

Hovězí na víně s brusinkami

Na dušených masech je skvělé, že si někde tiše bublají a nevyžadují od vás žádné eskamotérské kousky. Rozhodně platí,...

Švestkový koláč

Recept objevila Gabriela Dvořáková v americké kuchařce: „Liší se od české klasiky a to se mi líbí.“ Nechte...

Grilovaná zelenina s houbami

Mimořádně snadné a výjimečně chutné! Chcete-li sytější vegetariánské jídlo, přidejte k zelenině kousky uzeného tofu či...

Hamburgery s plísňovým sýrem

Opatrně s kořením, ať vynikne chuť masa! O dokonalost se hravě postará zkaramelizovaná šťáva – vytvoří křupavou...

Uzené s ananasovou salsou

Buďte odvážní a v klidu seznamte staročeského šviháka se sexy thajskou omáčkou – klasika omládne a zkrásní.

Luxusní bageta

Sýr dokáže hezky zezlátnout, a přitom se z něj nestane guma. Lahodná obměna: místo sterilované zeleniny vyzkoušejte...

Zapečené těstoviny s brokolicí

Budou chutnat i těm, kdo těstoviny jinak zrovna nemusí. Dík za to patří křupavé a zlaté kůrce ze sýra se strouhankou

Kořeněné jehněčí po marocku

Jehněčí kotletky jsou na grilování ideální, můžete ovšem sáhnout i po těch běžnějších, vepřových. A stačí jen pár minut...

Ryba ve slanině

Kousky ryby bez kůže drží díky plátkům slaniny krásně pohromadě a chuťově spolu skvěle ladí

Zapečené ovoce s čokoládou

Naprostá bomba! Kombinaci bílé čokolády a ovoce podlehne snad každý. A váhající jedince zaručeně udolá karamelová...

Slaný koláč s květákovou náplní

Staví sice na pověsti proslulého lotrinského koláče (quiche lorraine), ale jak jinak – má svou vlastní hlávku...

Květákové kari s vejci

Indická kuchyně květák zbožňuje – a já zbožňuji indickou kuchyni. I nepřátelé karfiolu rádi uznají, že mu kokosové...

Květáková polévka s uzenou rybou a šafránem

Tahle exploze báječných chutí způsobí, že se na rybí polévku budete už navždy dívat jinýma očima

Květák s garnáty

Podávejte k pečené nebo grilované rybě

Delikátní fazolky

Spojení konzervovaných fazolí a čerstvých rajčat je přímo neodolatelné. Oregano a tymián dodají téhle rychlovce...

Šlehačkové kotlety

Pozvat přítelkyni na luxusní večeři do drahé restaurace umí každý. Pokud ale pohostíte vyhlédnutý objekt touhy našimi...

Ostrá omeleta

Ukázkový příklad, jak mít za málo peněz spoustu ‚muziky‘. Omeleta vám dodá energii, díky které zvládnete...

Šťavnaté těstoviny s klobáskou

Skvělý nápad, jak zahnat půlnoční hlad! Má jenom jedno úskalí – vůně klobásky zaručeně přivolá ostatní...

Gratinovaná cibulová polévka

Vstupní chod je spjatý s francouzskou kuchyní, konkrétně se zmizelou tržnicí Les Halles, která byla známá pod lidovým...

Uzené kolínko pečené s bramborem

Vtip, který umí římský hrnec vyprávět dokonale, je pečení masa i přílohy zároveň. Působením páry uzené zkřehne, ale...

Dýňový koláč

Oslavy Dne díkůvzdání jsou také poděkováním zlatým dýním, bez nichž by přistěhovalci nepřežili první zimy v novém...

Restované houby s polníčkem a toustem

Osmažené houby – všechny druhy jsou běžně k dostání na tržnicích nebo v supermarketech – s česnekem jsou...

Papardelle se sušenými rajčaty a smetanou

Famózní příloha k italské panence! Samozřejmě můžete hostům naservírovat i neochucené těstoviny – ale takhle...

Čokoládové fondue s čerstvým ovocem

Tak snadné, a přitom efektní! Jen mějte plamen pod nádobou na fondue pod neustálým dozorem – anebo do ní postavte...

Vepřová panenka plněná špenátem a mozzarellou

Dokonalý hlavní chod v italských barvách! Slanina se postará o to, aby panenka zůstala šťavnatá a aby krásně voněla...

Bažant s krémovou houbovou omáčkou

Oslavte podzim tím nejlepším, co nabízí. Bažant s houbovou omáčkou, pórkem a rozinkami, to je přímo požitkářská...

Bylinkové housky

Až položíte hotové housky do ošatky, nespouštějte z nich oči. Když si totiž odběhnete, v tu ránu zmizí. Bylinky prostě...

Langoše

Typickou dobrotu od stánků s občerstvením si hravě vyrobíte doma. Skvěle chutnají naslano i netradičně nasladko.

České buchty

Větší klasika snad ani neexistuje: povidlové, tvarohové, makové... Už pohádkový český Honza věděl, co je dobré!

Lívance babičky Milušky

Jejich chuť a vůně vás v tu ránu přenese do venkovské chalupy. Nejobvyklejší jsou ty sypané cukrem a skořicí, fantazii...

Nadýchané řízky

Jak na to, aby křehký, křupavý a zlatý obal skrýval i vláčné a šťavnaté maso? My vám to tajemství odhalíme!

Krůtí závitky s kaštanovou nádivkou

Velmi elegantní variace na téma krocana s kaštanovou nádivkou (na Vánoce je oblíbený nejen v USA, ale i ve Francii,...

Rizoto s kaštany, dýní a dýňovými semínky

Kaštany jsou sušší, proto vyloženě uvítají spojení se slaninou. Je výhodné použít vařené vakuované plody, protože vám...

Kaštanová polévka s kapustou

Hustá polévka, to je na podzim to pravé ořechové, respektive kaštanové... Ořechy s kapustou se postarají o křupavost a...

Kaštany v karamelu

Kaštany nejsou tak křupavé jako třeba ořechy; to ale v tomhle receptu bohatě vynahradí karamel. Rychlý, lahodný a...

Bramborové pomerančové kobližky

Koblížky z bramborového těsta jsou specialitou z Bretaně. Beignets de Mam-Goz, to je jejich pravé krajové jméno.

2007/7

Červenec 2007

REKLAMA

Přidat komentář