Malý salát s velkým šarmem.
Suroviny
olivový olej
6
PL
salát
240
g
zelený, mladý
vejce
6
ks
anglická slanina
130
g
ocet
2
PL
z červeného vína
hořčice dijonská
1
ČL
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
V salátové míse smíchejte olivový olej a hořčici, podle chuti osolte a okořeňte čerstvě drceným černým pepřem. Na dresink položte salát, ale ještě jej nepromíchávejte.
2
Vejce vložte do vařící vody a vařte sedm minut. Pak je nechte vychladnout ve studené vodě a oloupejte.
3
Na teflonové pánvi při střední teplotě a za častého míchání asi tři minuty opékejte slaninu nakrájenou na kostičky. Nasypte je na salát.
4
Do vysmaženého tuku na pánvi vlijte ocet a směsí salát zakapejte.
5
Teď už můžete všechno promísit a rozdělit na talíře. Vejce podélně rozkrojte a na každou porci salátu položte dvě půlky.
Podávejte ihned, můžete doplnit čerstvou bagetou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Probuzená síla slaniny(14 receptů )
Komentáře