0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2 / 5. Počet hodnocení: 13
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2292 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 6 g
Tuky 202 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Malý salát s velkým šarmem.

Suroviny

olivový olej 6 PL
salát 240 g
zelený, mladý
vejce 6 ks
ocet 2 PL
z červeného vína
hořčice dijonská 1 ČL
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

V salátové míse smíchejte olivový olej a hořčici, podle chuti osolte a okořeňte čerstvě drceným černým pepřem. Na dresink položte salát, ale ještě jej nepromíchávejte.

2

Vejce vložte do vařící vody a vařte sedm minut. Pak je nechte vychladnout ve studené vodě a oloupejte.

3

Na teflonové pánvi při střední teplotě a za častého míchání asi tři minuty opékejte slaninu nakrájenou na kostičky. Nasypte je na salát.

4

Do vysmaženého tuku na pánvi vlijte ocet a směsí salát zakapejte.

5

Teď už můžete všechno promísit a rozdělit na talíře. Vejce podélně rozkrojte a na každou porci salátu položte dvě půlky.

Podávejte ihned, můžete doplnit čerstvou bagetou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Komentáře

Andrea Turoková

tento šalátik je skvelý...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč