Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2292 kcal
Bílkoviny 89 g
Cukr 6 g
Tuky 202 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Malý salát s velkým šarmem.

Suroviny

olivový olej 6 PL
salát 240 g
zelený, mladý
vejce 6 ks
anglická slanina 130 g
ocet 2 PL
z červeného vína
hořčice dijonská 1 ČL
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

V salátové míse smíchejte olivový olej a hořčici, podle chuti osolte a okořeňte čerstvě drceným černým pepřem. Na dresink položte salát, ale ještě jej nepromíchávejte.

2

Vejce vložte do vařící vody a vařte sedm minut. Pak je nechte vychladnout ve studené vodě a oloupejte.

3

Na teflonové pánvi při střední teplotě a za častého míchání asi tři minuty opékejte slaninu nakrájenou na kostičky. Nasypte je na salát.

4

Do vysmaženého tuku na pánvi vlijte ocet a směsí salát zakapejte.

5

Teď už můžete všechno promísit a rozdělit na talíře. Vejce podélně rozkrojte a na každou porci salátu položte dvě půlky. Podávejte ihned, můžete doplnit čerstvou bagetou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit