Salát Cézar s kuřetem a slaninou

Salát Cézar s kuřetem a slaninou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2062 kcal
Bílkoviny 272 g
Cukr 19 g
Tuky 91 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Šikovný způsob, jak využít hotový balený salát. Místo kuřete můžete zkusit tuňáka

Suroviny

slanina 4 plátky
uzená, prorostlá, bez kůže, po 100 g
salát 250 g
chleba 1 hrst
bílý, kostičky, na krutony
parmazán 1 PL
strouhaný
avokádo 1 ks
zralé
kuřecí prsa 4 ks
bez kůže, bez kosti, vařená nebo pečená
pepř
drcený

1Slaninu dejte na pánev a smažte dvě až tři minuty po obou stranách. Pak ji vyjměte. Do pánve nasypte kostičky chleba a na středním plameni je smažte minutu až dvě, aby získaly správnou chuť a křupavost.

2Listy salátu rozdělte na talíře. Rozpulte avokádo, odstraňte pecku a rozkrájejte ho na větší kusy. Rozložte je na salát. Na něj natrhejte také kousky prsíček a navrch nalámejte slaninu. Vše posypte krutony.

3Salát pokapejte zálivkou, poprašte parmazánem a drceným pepřem.

Kouzelná přísada:
Labužníci vědí, že parmazán se má strouhat až těsně před podáváním. Jsou ovšem dny (zvlášť ty všední), kdy je každá minuta dobrá. Zkratkou k té správné chuti je strouhaný tvrdý dlouhozrající sýr italského typu Gran Moravia, 100 g kolem 30 Kč, nabízí například Carrefour a Tesco.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit