Šikovný způsob, jak využít hotový balený salát. Místo kuřete můžete zkusit tuňáka
Suroviny
Postup
Slaninu dejte na pánev a smažte dvě až tři minuty po obou stranách. Pak ji vyjměte. Do pánve nasypte kostičky chleba a na středním plameni je smažte minutu až dvě, aby získaly správnou chuť a křupavost.
Listy salátu rozdělte na talíře. Rozpulte avokádo, odstraňte pecku a rozkrájejte ho na větší kusy. Rozložte je na salát. Na něj natrhejte také kousky prsíček a navrch nalámejte slaninu. Vše posypte krutony.
Salát pokapejte zálivkou, poprašte parmazánem a drceným pepřem.
Kouzelná přísada:
Labužníci vědí, že parmazán se má strouhat až těsně před podáváním. Jsou ovšem dny (zvlášť ty všední), kdy je každá minuta dobrá. Zkratkou k té správné chuti je strouhaný tvrdý dlouhozrající sýr italského typu Gran Moravia.
Komentáře