0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hruškový salát s vlašskými ořechy

Hruškový salát s vlašskými ořechy

4.6 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 997 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 92 g
Tuky 59 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Podzim na talíři!

Suroviny

salát 2 ks
zelený salát lze nahradit ledovým, natrhané
řapíkatý celer 3 ks
paprika červená 2 ks
nakrájené na proužky
vlašské ořechy 1 hrst
rozlámané na kousky
hroznové víno 100 g
zelené, bezsemenné, na půlky
hruška 2 ks
větší, oloupané, bez jadřince, na kostičky
Na zálivku
jogurt bílý 4 PL
majonéza 4 PL
okurka 4 PL
nastrouhaná
cibule 2 ČL
jemně nastrouhaná
estragon 1 ČL
čerstvý, nasekaný, lze nahradit petrželkou
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na ozdobu
hruška 1 ks
oloupaná, bez jadřince, najemno nakrájená

Postup

1

Do velké mísy nasypte salát, celer (najemno nakrájený), papriku, ořechy, hroznové víno a hrušku.

2

Smíchejte suroviny na zálivku. Osolte, opepřete a dobře promíchejte.

3

Těsně před podáváním přelijte směs v salátové míse zálivkou a všechno dobře, ale opatrně promíchejte. Nakonec vše ozdobte plátky hrušky a lístky estragonu nebo petrželky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Komentáře

Anonym

Tenhle salát jsme připravovali na Velikonoce, a protože nemáme rádi celer, nahradili jsme ho kousky kuřecího z minulého dne a výsledek mile překvapil:-)

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit