Hruškový salát s vlašskými ořechy

Hruškový salát s vlašskými ořechy

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 997 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 92 g
Tuky 59 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Podzim na talíři!

Suroviny

salát 2 ks
zelený salát lze nahradit ledovým, natrhané
řapíkatý celer 3 ks
paprika červená 2 ks
nakrájené na proužky
vlašské ořechy 1 hrst
rozlámané na kousky
hroznové víno 100 g
zelené, bezsemenné, na půlky
hrušky 2 ks
větší, oloupané, bez jadřince, na kostičky
Na zálivku
jogurt bílý 4 PL
majonéza 4 PL
okurka 4 PL
nastrouhaná
cibule 2 ČL
jemně nastrouhaná
estragon 1 ČL
čerstvý, nasekaný, lze nahradit petrželkou
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na ozdobu
hrušky 1 ks
oloupaná, bez jadřince, najemno nakrájená

1 Do velké mísy nasypte salát, celer (najemno nakrájený), papriku, ořechy, hroznové víno a hrušku.

2 Smíchejte suroviny na zálivku. Osolte, opepřete a dobře promíchejte.

3 Těsně před podáváním přelijte směs v salátové míse zálivkou a všechno dobře, ale opatrně promíchejte. Nakonec vše ozdobte plátky hrušky a lístky estragonu nebo petrželky.

Postup

1

Do velké mísy nasypte salát, celer (najemno nakrájený), papriku, ořechy, hroznové víno a hrušku.

2

Smíchejte suroviny na zálivku. Osolte, opepřete a dobře promíchejte.

3

Těsně před podáváním přelijte směs v salátové míse zálivkou a všechno dobře, ale opatrně promíchejte. Nakonec vše ozdobte plátky hrušky a lístky estragonu nebo petrželky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Komentáře

Anonym

Tenhle salát jsme připravovali na Velikonoce, a protože nemáme rádi celer, nahradili jsme ho kousky kuřecího z minulého dne a výsledek mile překvapil:-)

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...

Obchod Apetit