Podzim na talíři!
Suroviny
salát
2
ks
zelený salát lze nahradit ledovým, natrhané
řapíkatý celer
3
ks
paprika červená
2
ks
nakrájené na proužky
vlašské ořechy
1
hrst
rozlámané na kousky
hroznové víno
100
g
zelené, bezsemenné, na půlky
hruška
2
ks
větší, oloupané, bez jadřince, na kostičky
Na zálivku
jogurt bílý
4
PL
majonéza
4
PL
okurka
4
PL
nastrouhaná
cibule
2
ČL
jemně nastrouhaná
estragon
1
ČL
čerstvý, nasekaný, lze nahradit petrželkou
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na ozdobu
hruška
1
ks
oloupaná, bez jadřince, najemno nakrájená
Postup
1
Do velké mísy nasypte salát, celer (najemno nakrájený), papriku, ořechy, hroznové víno a hrušku.
2
Smíchejte suroviny na zálivku. Osolte, opepřete a dobře promíchejte.
3
Těsně před podáváním přelijte směs v salátové míse zálivkou a všechno dobře, ale opatrně promíchejte. Nakonec vše ozdobte plátky hrušky a lístky estragonu nebo petrželky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zmírněte stres vlašáky či kešú: 55 slaných pokrmů s ořechy a semínky(56 receptů )
- 29 slaných hruškových pochoutek, které si zamilujete(29 receptů )
- 30 vydatných a teplých podzimních salátů, které vás zahřejí(30 receptů )
- Využijte hroznové víno naplno: Od snídaní po večeře, které překvapí!(42 receptů )
- Co s vlašskými ořechy? Připravte z nich pomazánku, pesto, buchtu nebo spoustu jiných dobrot!(21 receptů )
Komentáře