Hruškový salát s vlašskými ořechy

Hruškový salát s vlašskými ořechy

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 997 kcal
Bílkoviny 10 g
Cukr 92 g
Tuky 59 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jaro na talíři.

Suroviny

salát 2 ks
zelený salát lze nahradit ledovým, natrhané
řapíkatý celer 3
paprika červená 2 ks
nakrájené na proužky
vlašské ořechy 1 hrst
rozlámané na kousky
hroznové víno 100 g
zelené, bezsemenné, na půlky
hrušky 2 ks
větší, oloupané, bez jadřince, na kostičky
Na zálivku
jogurt bílý 4 PL
majonéza 4 PL
okurka 4 PL
nastrouhaná
cibule 2 ČL
jemně nastrouhaná
estragon 1 ČL
čerstvý, nasekaný, lze nahradit petrželkou
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na ozdobu
hrušky 1 ks
oloupaná, bez jadřince, najemno nakrájená

Postup

1

Do velké mísy nasypte salát, celer (najemno nakrájený), papriku, ořechy, hroznové víno a hrušku.

2

Smíchejte suroviny na zálivku. Osolte, opepřete a dobře promíchejte.

3

Těsně před podáváním přelijte směs v salátové míse zálivkou a všechno dobře, ale opatrně promíchejte. Nakonec vše ozdobte plátky hrušky a lístky estragonu nebo petrželky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Komentáře

Anonym

Tenhle salát jsme připravovali na Velikonoce, a protože nemáme rádi celer, nahradili jsme ho kousky kuřecího z minulého dne a výsledek mile překvapil:-)

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit