Hruškový salát s vlašskými ořechy

Hruškový salát s vlašskými ořechy

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 997 kcal
Bílkoviny 10 g
Cukr 92 g
Tuky 59 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Jaro na talíři.

Suroviny

salát 2 ks
zelený salát lze nahradit ledovým, natrhané
řapíkatý celer 3
paprika červená 2 ks
nakrájené na proužky
vlašské ořechy 1 hrst
rozlámané na kousky
hroznové víno 100 g
zelené, bezsemenné, na půlky
hrušky 2 ks
větší, oloupané, bez jadřince, na kostičky
Na zálivku
jogurt bílý 4 PL
majonéza 4 PL
okurka 4 PL
nastrouhaná
cibule 2 ČL
jemně nastrouhaná
estragon 1 ČL
čerstvý, nasekaný, lze nahradit petrželkou
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na ozdobu
hrušky 1 ks
oloupaná, bez jadřince, najemno nakrájená

Postup

1

Do velké mísy nasypte salát, celer (najemno nakrájený), papriku, ořechy, hroznové víno a hrušku.

2

Smíchejte suroviny na zálivku. Osolte, opepřete a dobře promíchejte.

3

Těsně před podáváním přelijte směs v salátové míse zálivkou a všechno dobře, ale opatrně promíchejte. Nakonec vše ozdobte plátky hrušky a lístky estragonu nebo petrželky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit