Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Škola vaření: omáčky k masu

Škola vaření: omáčky k masu

Naučte se s námi ty nejlepší omáčky!
22. 2. 2013 | Autor: redakce Apetitu
Základní recept doplňte červeným vínem, křenem, hořčicí nebo povidly, a získáte pokaždé jiný omáčkový doprovod k pečenému masu nebo drůbeži.

DOKONALÝ ZÁKLAD


Nejlepší je, pokud můžete jako základ na omáčku použít šťávu vypečenou z masa nebo drůbeže. Omáčka tak získá skvělou chuť. Poradíme vám, jak na to:
+ Maso vyjměte z pekáče a uchovejte v chladu. Vypečenou šťávu vlijte do džbánku s deseti až dvanácti kostkami ledu a nechte ztuhnout tuk. Seberte jednu lžíci ztuhlého tuku a vraťte ji do pekáče postaveného na sporák na střední plamen. Zbývající tuk odstraňte, ale šťávu uchovejte. Dolijte ji vývarem nebo vínem na půl litru. K tuku přidejte na pekáč dvě lžíce hladké mouky a opékejte ji pět až sedm minut dozlatova a do pískovitého vzhledu. Postupně vešlehejte směs s vypečenou šťávou a vařte ještě deset minut, do zhoustnutí.
+ Zelenina dodá šťávě chuť. Zkuste upéct drůbež nadívanou zeleninou. A hovězí, vepřovou, jehněčí nebo skopovou pečínku usaďte na zeleninové lůžko.
+ Pozor, ne všechny pekáče se hodí také k vaření na plotně nebo na plynu. Pokud máte nevhodný pekáč nebo nejste-li si jistí, zahustěte vypečenou šťávu raději v hluboké pánvi.

DALŠÍ NÁPADY


+ Zbylá omáčka je skvělá k domácím hranolkům.
Když základní omáčku přelijete přes horké hranolky posypané kousky mozzarelly či strouhaným čedarem, získáte obdobu poutine, klasického kanadského jídla oblíbeného nejen v Quebecu.
+ Omáčky si také můžete vychutnat přelité přes některou z krémových zeleninových kaší.
+ Omáčka s červeným vínem se skvěle hodí také k masu pečenému pod pokličkou z bramborové kaše.

Vyberte si některý z našich pěti receptů na omáčku:


Fotogalerie: Škola vaření: omáčky k masu

REKLAMA

Přidat komentář