Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pepřová omáčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 301
Do 30 minut Velmi snadné Na 250 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1160 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 47 g
Tuky 98 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá pepřová omáčka k panence nebo ke kuřeti. Vynechat ji nezle samozřejmě ani v případě, že připravujete hovězí maso. Ke steaku se pepřová omáčka hodí dokonale. Příprava je jednoduchá!

 

Suroviny

najemno nakrájená
česnek 1 stroužek
prolisovaný
pepř 40 g
zelený pepř – čerstvý nebo nakládaný
vývar hovězí 125 ml

Postup

1

Máslo rozpusťte na pánvi na středním plameni. Vsypte najemno nakrájenou cibuli. Smažte za stálého míchání 5 minut doměkka.

2

Přidejte prolisovaný stroužek česneku a čerstvý či slitý nakládaný zelený pepř. Minutu míchejte.

3

Vlijte hovězí vývar, smetanu ke šlehání a smetanu na vaření, zamíchejte. Přiveďte k varu.

4

Stáhněte oheň a nechte 10 minut bublat, aby se objem zredukoval na polovinu.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Komentáře

09.01.2022 19:42
Luxusní recept. Díky moc. Chtělo to jen trochu dosolit, ale jinak bomba. Dal jsem si ji k argentinskému steaku a grenaille bramborami s petrželkou a fazolovými lusky na cibulce. Dokonalost.
14.06.2017 13:01

Vynikajicí, dělal jsem ji k masovým koulím a bylo to blaho

05.03.2015 14:44

Omáčka je opravdu jednoduchá a vynikajicí! Dávala jsem jí ke krkovičce na minutku a šťouchanými brambory se špenátem. Všichni vylizovali talíře :D

17.11.2014 19:31

Výborná, jde skvěle ke steaku i k hranolkám! ;-)

19.10.2014 16:48

Výborná, doporučují k hovězímu steaku!

25.03.2010 13:14
Omáčku jsem udělala k sirloin steaku a k pečeným bramborám. Je jednoduše úžasná a navíc úžasně jednoduchá!!! Mnam!

Apetit magazín