0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pepřová omáčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2 / 5. Počet hodnocení: 196
Do 30 minut Velmi snadné Na 250 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1160 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 47 g
Tuky 98 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá pepřová omáčka k řízkům, nebo ke kuřeti. Vynechat ji nezle samozřejmě ani v případě, že připravujete hovězí maso. Na steaky se pepřová omáčka hodí dokonale. 

 

Suroviny

máslo 30 g
cibule 1 ks
najemno nasekaná
česnek 1 stroužek
prolisovaný
pepř 40 g
čerstvý, zelený
vývar hovězí 125 ml
smetana ke šlehání 150 ml
33%
smetana na vaření 150 ml
12%

Postup

1

30 g másla rozpusťte na pánvi na středním plameni. Vsypte 1 najemno nasekanou malou cibuli. Smažte za stálého míchání 5 minut doměkka. Přidejte 1 stroužek česneku, prolisovaný, a 40 g čerstvého či slitého nakládaného zeleného pepře. Minutu míchejte.

2

Vlijte 125 ml hovězího vývaru, 150 ml smetany ke šlehání a 150 ml 12% smetany, zamíchejte. Přiveďte k varu. Stáhněte oheň a nechte 10 minut bublat, aby se objem zmenšil na půlku.

Související články

Čtyři odstíny černého zlata. Co (možná) nevíte o pepři?
  • Zajímavosti

Čtyři odstíny černého zlata. Co (možná) nevíte o pepři?

Jak se praví ve známé pohádce: sůl (je) nad zlato. O pepři tradiční pořekadlo mlčí. Přitom právě tohle starodávné koření se před pár staletími vyvažovalo zlatem. Exkluzivnější než černý je snad jenom… pepř zelený. Nebo možná bílý a červený....
Kdy používat pepř?
  • Tipy a triky

Kdy používat pepř?

Celý pepř dávejte do jídla na začátku vaření, mletý až na konci na dochucení.     ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Komentáře

Anonym

Omáčku jsem udělala k sirloin steaku a k pečeným bramborám. Je jednoduše úžasná a navíc úžasně jednoduchá!!! Mnam!

Zuzana Jindrová

Omáčka je opravdu jednoduchá a vynikajicí! Dávala jsem jí ke krkovičce na minutku a šťouchanými brambory se špenátem. Všichni vylizovali talíře :D

Robert Sibek

Luxusní recept. Díky moc. Chtělo to jen trochu dosolit, ale jinak bomba. Dal jsem si ji k argentinskému steaku a grenaille bramborami s petrželkou a fazolovými lusky na cibulce. Dokonalost.

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit