Skvělá pepřová omáčka k panence nebo ke kuřeti. Vynechat ji nezle samozřejmě ani v případě, že připravujete hovězí maso. Ke steaku se pepřová omáčka hodí dokonale. Příprava je jednoduchá!
Suroviny
máslo
30
g
cibule
1
ks
najemno nakrájená
česnek
1
stroužek
prolisovaný
pepř
40
g
zelený pepř – čerstvý nebo nakládaný
vývar hovězí
125
ml
smetana ke šlehání
150
ml
33%
smetana na vaření
150
ml
12%
Postup
1
Máslo rozpusťte na pánvi na středním plameni. Vsypte najemno nakrájenou cibuli. Smažte za stálého míchání 5 minut doměkka.
2
Přidejte prolisovaný stroužek česneku a čerstvý či slitý nakládaný zelený pepř. Minutu míchejte.
3
Vlijte hovězí vývar, smetanu ke šlehání a smetanu na vaření, zamíchejte. Přiveďte k varu.
4
Stáhněte oheň a nechte 10 minut bublat, aby se objem zredukoval na polovinu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Omáčky, ke kterým ani maso nepotřebujete(25 receptů )
Komentáře
Vynikajicí, dělal jsem ji k masovým koulím a bylo to blaho
Omáčka je opravdu jednoduchá a vynikajicí! Dávala jsem jí ke krkovičce na minutku a šťouchanými brambory se špenátem. Všichni vylizovali talíře :D
Výborná, jde skvěle ke steaku i k hranolkám! ;-)
Výborná, doporučují k hovězímu steaku!