Pepřová omáčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6 / 5. Počet hodnocení: 187
Do 30 minut Velmi snadné Na 250 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1160 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 47 g
Tuky 98 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá pepřová omáčka k řízkům, nebo ke kuřeti. Vynechat ji nezle samozřejmě ani v případě, že připravujete hovězí maso. Na steaky se pepřová omáčka hodí dokonale. 

 

Suroviny

máslo 30 g
cibule 1 ks
najemno nasekaná
česnek 1 stroužek
prolisovaný
pepř 40 g
čerstvý, zelený
vývar hovězí 125 ml
smetana ke šlehání 150 ml
33%
smetana na vaření 150 ml
12%

Postup

1

30 g másla rozpusťte na pánvi na středním plameni. Vsypte 1 najemno nasekanou malou cibuli. Smažte za stálého míchání 5 minut doměkka. Přidejte 1 stroužek česneku, prolisovaný, a 40 g čerstvého či slitého nakládaného zeleného pepře. Minutu míchejte.

2

Vlijte 125 ml hovězího vývaru, 150 ml smetany ke šlehání a 150 ml 12% smetany, zamíchejte. Přiveďte k varu. Stáhněte oheň a nechte 10 minut bublat, aby se objem zmenšil na půlku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Komentáře

Anonym

Omáčku jsem udělala k sirloin steaku a k pečeným bramborám. Je jednoduše úžasná a navíc úžasně jednoduchá!!! Mnam!

Zuzana Jindrová

Omáčka je opravdu jednoduchá a vynikajicí! Dávala jsem jí ke krkovičce na minutku a šťouchanými brambory se špenátem. Všichni vylizovali talíře :D

Robert Sibek

Luxusní recept. Díky moc. Chtělo to jen trochu dosolit, ale jinak bomba. Dal jsem si ji k argentinskému steaku a grenaille bramborami s petrželkou a fazolovými lusky na cibulce. Dokonalost.

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit