Skvělá pepřová omáčka k řízkům, nebo ke kuřeti. Vynechat ji nezle samozřejmě ani v případě, že připravujete hovězí maso. Na steaky se pepřová omáčka hodí dokonale.
Suroviny
máslo
30
g
cibule
1
ks
najemno nasekaná
česnek
1
stroužek
prolisovaný
pepř
40
g
čerstvý, zelený
vývar hovězí
125
ml
smetana ke šlehání
150
ml
33%
smetana na vaření
150
ml
12%
Postup
1
30 g másla rozpusťte na pánvi na středním plameni. Vsypte 1 najemno nasekanou malou cibuli. Smažte za stálého míchání 5 minut doměkka. Přidejte 1 stroužek česneku, prolisovaný, a 40 g čerstvého či slitého nakládaného zeleného pepře. Minutu míchejte.
2
Vlijte 125 ml hovězího vývaru, 150 ml smetany ke šlehání a 150 ml 12% smetany, zamíchejte. Přiveďte k varu. Stáhněte oheň a nechte 10 minut bublat, aby se objem zmenšil na půlku.
Komentáře
Anonym
25.03.2010 13:14
výbornéééé
Jolana Typltová
19.10.2014 16:48
Výborná, doporučují k
Výborná, doporučují k hovězímu steaku!
Jolana Typltová
17.11.2014 19:31
Výborná, jde skvěle ke steaku
Výborná, jde skvěle ke steaku i k hranolkám! ;-)
Zuzana Jindrová
05.03.2015 14:44
Omáčka je opravdu jednoduchá
Omáčka je opravdu jednoduchá a vynikajicí! Dávala jsem jí ke krkovičce na minutku a šťouchanými brambory se špenátem. Všichni vylizovali talíře :D
Adam Benža
14.06.2017 13:01
Vynikajicí, dělal jsem ji k
Vynikajicí, dělal jsem ji k masovým koulím a bylo to blaho
Robert Sibek
09.01.2022 19:42
Luxusní recept. Díky moc…