Povidlová omáčka k uzenému

Povidlová omáčka k uzenému

3.8 / 5. Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1682 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 142 g
Tuky 65 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle kombinaci doporučují i staré české kuchařské knihy, původ má až ve středověku. Obstojí se ctí dávných rytířů!

Suroviny

máslo 20 g
mouka pšeničná hladká 10 g
švestková povidla 200 g
švestky ks
sušené
citronová kůra 1 PL
strouhaná
sůl špetka
na dochucení
skořice špetka
na dochucení
cukr špetka
na dochucení
uzené maso 800 g
k podávání
bramborový knedlík
k podávání

1V kastrole rozpusťte máslo, zaprašte moukou, osmahněte dozlatova a za stálého míchání zalijte trochou studené vody, až se vytvoří kašička.

2Do vzniklé jíšky vešlehejte povidla, přidejte jemně pokrájené sušené švestky a asi dvacet minut zlehka vařte. Ochutnejte a podle potřeby dotáhněte chuť. Pokud se vám omáčka zdá příliš hustá, nařeďte ji vodou, ale nepřehánějte to. Podávejte k uzenému masu s bramborovým knedlíkem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit