Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Povidlová omáčka k uzenému
Povidlová omáčka k uzenému
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Povidlová omáčka k uzenému

4.6/5 Počet hodnocení: 17
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1682 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 142 g
Tuky 65 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle kombinaci doporučují i staré české kuchařské knihy, původ má až ve středověku. Obstojí se ctí dávných rytířů!

Suroviny

švestková povidla 200 g
sušené
strouhaná
sůl špetka
na dochucení
skořice špetka
na dochucení
cukr špetka
na dochucení
k podávání

Postup

1

V kastrole rozpusťte máslo, zaprašte moukou, osmahněte dozlatova a za stálého míchání zalijte trochou studené vody, až se vytvoří kašička.

2

Do vzniklé jíšky vešlehejte povidla, přidejte jemně pokrájené sušené švestky a asi dvacet minut zlehka vařte. Ochutnejte a podle potřeby dotáhněte chuť. Pokud se vám omáčka zdá příliš hustá, nařeďte ji vodou, ale nepřehánějte to.

3

Podávejte k uzenému masu s bramborovým knedlíkem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč