Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Povidlová omáčka k uzenému
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 19
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1695 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 145 g
Tuky 65 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle kombinaci doporučují i staré české kuchařské knihy, původ má až ve středověku. Obstojí se ctí dávných rytířů! Povidlová omáčka k uzenému masu přečkala až do dnešních dob... A aby také ne...

Suroviny

švestková povidla 200 g
sušené švestky
několik švestek
strouhaná
sůl 1 špetka
na dochucení
skořice 1 špetka
na dochucení
cukr 1 špetka
na dochucení
k podávání

Postup

1

V kastrole rozpusťte máslo, zaprašte moukou, osmahněte dozlatova a za stálého míchání zalijte trochou studené vody, až se vytvoří kašička.

2

Do vzniklé jíšky vešlehejte povidla, přidejte jemně pokrájené sušené švestky a asi dvacet minut zlehka vařte. Ochutnejte a podle potřeby dotáhněte chuť. Pokud se vám omáčka zdá příliš hustá, nařeďte ji vodou, ale nepřehánějte to.

3

Podávejte k uzenému masu s bramborovým knedlíkem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...