Tuhle kombinaci doporučují i staré české kuchařské knihy, původ má až ve středověku. Obstojí se ctí dávných rytířů!
Suroviny
máslo
20
g
mouka pšeničná hladká
10
g
švestková povidla
200
g
švestky
ks
sušené
citronová kůra
1
PL
strouhaná
sůl
špetka
na dochucení
skořice
špetka
na dochucení
cukr
špetka
na dochucení
uzené maso
800
g
k podávání
bramborový knedlík
k podávání
Postup
1
V kastrole rozpusťte máslo, zaprašte moukou, osmahněte dozlatova a za stálého míchání zalijte trochou studené vody, až se vytvoří kašička.
2
Do vzniklé jíšky vešlehejte povidla, přidejte jemně pokrájené sušené švestky a asi dvacet minut zlehka vařte. Ochutnejte a podle potřeby dotáhněte chuť. Pokud se vám omáčka zdá příliš hustá, nařeďte ji vodou, ale nepřehánějte to.
3
Podávejte k uzenému masu s bramborovým knedlíkem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Švestky 20x jinak aneb nejlepší švestkové recepty(34 receptů)
- 22 receptů s uzeným masem(24 receptů)
- 40x povidla a co s nimi!(40 receptů)