0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné 2-3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 511 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 49 g
Tuky 28 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ke klobáskám či grilovanému steaku je naprosto skvělá!

Suroviny

máslo 30 g
cibule červená 2 ks
česnek 1 stroužek
prolisovaný
mouka pšeničná hladká 1 PL
vývar hovězí 250 ml
pepř
sůl

Postup

1

30 g másla rozpusťte na pánvi na středním až nízkém plameni.

2

Vsypte tenká kolečka ze 2 středních červených cibulí a 1 prolisovaný stroužek česneku. Za občasného míchání opékejte asi 10 minut, aby cibule začala karamelizovat.

3

Přisypte 1 lžíci hladké mouky a za stálého míchání 2–3 minuty prohřívejte.

4

Postupně vlijte 250 ml hovězího vývaru (i z kostky). Zvyšte plamen, přiveďte k varu. Stáhněte plamen na střední až nízký a nechte 10 minut probublávat a mírně zhoustnout. Opepřete.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín