Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cibulová omáčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 32
Do 30 minut Velmi snadné 2-3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 511 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 49 g
Tuky 28 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cibulová omáčka je výborná ke klobáskám, grilovanému steaku i jinému masu. Jednoduchý a naprosto skvělý recept vás doslova uhrane svou lahodnou chutí, bez které si už další grilování ani nedovedete představit.

Související recepty

Suroviny

střední
česnek 1 stroužek
prolisovaný
vývar hovězí 250 ml
pepř
čerstvě mletý
sůl

Postup

1

30 g másla rozpusťte na pánvi na středním až nízkém plameni.

2

Vsypte tenká kolečka ze 2 středních červených cibulí a 1 prolisovaný stroužek česneku. Za občasného míchání opékejte asi 10 minut, aby cibule začala karamelizovat.

3

Přisypte 1 lžíci hladké mouky a za stálého míchání 2–3 minuty prohřívejte.

4

Postupně vlijte 250 ml hovězího vývaru (i z kostky). Zvyšte plamen, přiveďte k varu. Stáhněte plamen na střední až nízký a nechte 10 minut probublávat a mírně zhoustnout. Opepřete, případně dosolte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...