Cibulová omáčka je výborná ke klobáskám, grilovanému steaku i jinému masu. Jednoduchý a naprosto skvělý recept vás doslova uhrane svou lahodnou chutí, bez které si už další grilování ani nedovedete představit.
Suroviny
máslo
30
g
cibule červená
2
ks
střední
česnek
1
stroužek
prolisovaný
vývar hovězí
250
ml
pepř
čerstvě mletý
sůl
Postup
1
30 g másla rozpusťte na pánvi na středním až nízkém plameni.
2
Vsypte tenká kolečka ze 2 středních červených cibulí a 1 prolisovaný stroužek česneku. Za občasného míchání opékejte asi 10 minut, aby cibule začala karamelizovat.
3
Přisypte 1 lžíci hladké mouky a za stálého míchání 2–3 minuty prohřívejte.
4
Postupně vlijte 250 ml hovězího vývaru (i z kostky). Zvyšte plamen, přiveďte k varu. Stáhněte plamen na střední až nízký a nechte 10 minut probublávat a mírně zhoustnout. Opepřete, případně dosolte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Omáčky, ke kterým ani maso nepotřebujete(25 receptů )