0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5 / 5. Počet hodnocení: 113
Do 30 minut Snadné 2-3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1304 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 27 g
Tuky 120 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá žampionová omáčka se dokonale hodí ke grilovaným kuřecím prsíčkům i steaku z grilu.

Suroviny

máslo 30 g
cibule 1 ks
najemno nasekaná
česnek 1 stroužek
prolisovaný
žampiony 200 g
víno bílé 125 ml
suché
smetana ke šlehání 150 ml
smetana 150 ml
12%
sůl
pepř

Postup

1

Na středním plameni rozpusťte na pánvi 30 g másla. Vsypte 1 najemno nasekanou středně velkou cibuli. Zhruba pět minut ji míchejte a smažte, do změknutí.

2

Přidejte 1 prolisovaný stroužek česneku a 200 g drobných žampionů (nejlépe hnědých), nakrájených na tenké plátky. Promíchávejte 3–4 minuty, aby houby změkly. Vlijte 125 ml suchého bílého vína.

3

Přiveďte k varu a stáhněte oheň; nechte 2–3 minuty probublávat. Vmíchejte 150 ml smetany ke šlehání a 150 ml 12% smetany. Přiveďte k varu. Nechte zlehka 10 minut vařit, aby se omáčka zredukovala na půlku. Osolte, opepřete.

Související články

Jak zacházet se žampiony
  • Tipy a triky

Jak zacházet se žampiony

Žampiony skladujte ve tmě, v chladu a suchu. Obsahují mnoho vody, a proto se rychle nevysuší.  ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Komentáře

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit