Krémová žampionová omáčka se smetanou a bílým vínem se dokonale hodí ke grilovaným kuřecím prsíčkům, steaku či jakémukoli masu. Použít ji můžete i na těstoviny.
Suroviny
máslo
30
g
cibule
1
ks
česnek
1
stroužek
žampiony
200
g
víno bílé
125
ml
suché
smetana ke šlehání
150
ml
smetana na vaření
150
ml
sůl
pepř
Postup
1
Na středním ohni rozpusťte máslo. Vsypte najemno nasekanou středně velkou cibuli. Zhruba pět minut ji míchejte a restujte do změknutí.
2
Přidejte prolisovaný česnek a žampiony pokrájené na plátky. Promíchávejte 3–4 minuty, aby houby změkly. Zalijte vínem.
3
Přiveďte k varu a stáhněte oheň. Nechte 2–3 minuty probublávat, pak vmíchejte obě smetany. Přiveďte k varu. Nechte zlehka 10 minut vařit, aby se omáčka zredukovala na půlku. Osolte, opepřete a podávejte.
Komentáře