Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Žampionová omáčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 130
Do 30 minut Snadné 2-3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1068 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 27 g
Tuky 93 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krémová žampionová omáčka se smetanou a bílým vínem se dokonale hodí ke grilovaným kuřecím prsíčkům, steaku či jakémukoli masu. Použít ji můžete i na těstoviny. 

Suroviny

Postup

1

Na středním plameni rozpusťte na pánvi 30 g másla. Vsypte najemno nasekanou středně velkou cibuli. Zhruba pět minut ji míchejte a restujte do změknutí.

2

Přidejte prolisovaný česnek a nan plátky pokrájené žampiony. Promíchávejte 3 – 4 minuty, aby houby změkly. Zalijte vínem.

3

Přiveďte k varu a stáhněte oheň; nechte 2 – 3 minuty probublávat. Vmíchejte smetany. Přiveďte k varu. Nechte zlehka 10 minut vařit, aby se omáčka zredukovala na půlku. Osolte, opepřete.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Komentáře

29.09.2009 17:49
Túto omáčku robievam,je výborná.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč