Skvělá žampionová omáčka se dokonale hodí ke grilovaným kuřecím prsíčkům i steaku z grilu.
Suroviny
máslo
30
g
cibule
1
ks
najemno nasekaná
česnek
1
stroužek
prolisovaný
žampiony
200
g
víno bílé
125
ml
suché
smetana ke šlehání
150
ml
smetana
150
ml
12%
sůl
pepř
Postup
1
Na středním plameni rozpusťte na pánvi 30 g másla. Vsypte 1 najemno nasekanou středně velkou cibuli. Zhruba pět minut ji míchejte a smažte, do změknutí.
2
Přidejte 1 prolisovaný stroužek česneku a 200 g drobných žampionů (nejlépe hnědých), nakrájených na tenké plátky. Promíchávejte 3–4 minuty, aby houby změkly. Vlijte 125 ml suchého bílého vína.
3
Přiveďte k varu a stáhněte oheň; nechte 2–3 minuty probublávat. Vmíchejte 150 ml smetany ke šlehání a 150 ml 12% smetany. Přiveďte k varu. Nechte zlehka 10 minut vařit, aby se omáčka zredukovala na půlku. Osolte, opepřete.
Komentáře
Anonym
29.09.2009 17:49
super omáčka