Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Adventní svařené víno

Horké kořeněné víno vás svojí pronikavou vůní opije ještě dřív, než ho ochutnáte. Vyberte si jeden z následujících receptů nebo postupně vyzkoušejte oba dva. Povznášející vánoční pohoda zaručena.
4. 12. 2014

Svařené víno s karamelem

V hrnci připravte karamel ze 3 polévkových lžic krystalového cukru. Když zezlátne, zalijte ho 100 ml vody a do vzniklého nálevu vsypte 5 hřebíčků, 1 svitek skořice a 1 hvězdičku badyánu. Vše společně 5–10 minut povařte. Přilijte 500 ml červeného vína a krátce ohřejte, víno se nesmí vařit! Do silnostěnných sklenic vložte kolečko citronu a dolijte svařeným vínem.

Svařené víno s citrusy

Do hrnce nalijte zhruba centimetr vody ode dna, přisypte 3–4 lžíce třtinového cukru, 4 hřebíčky a jeden svitek skořice. Přidejte tři plátky citronu a dva plátky pomeranče a dejte vařit. Ovoce by mělo ve vodě trochu plavat, aby se nepřipeklo. Pokud zjistíte, že se voda vyvařila, dolijte ji. Po 10 minutách přilijte i víno; to už jen zahřejte, nevařte. Vyndejte koření, víno doslaďte a případně dochuťte citronem. Ihned podávejte.

 

 

 

 

Komentáře

Obrazek uzivatele
Uz jste nekde zkouseli zalit karamel studenou vodou? :)
Obrazek uzivatele
Ano, děláme to pravidelně. :) Karamel vybublá a potom se při stálém míchání v tekutině rozpustí.

Přidat komentář