Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Adventní svařené víno

Horké kořeněné víno vás svojí pronikavou vůní opije ještě dřív, než ho ochutnáte. Vyberte si jeden z následujících receptů nebo postupně vyzkoušejte oba dva. Povznášející vánoční pohoda zaručena.
4. 12. 2014 | Autor: Jana Kopřivová

Svařené víno s karamelem

V hrnci připravte karamel ze 3 polévkových lžic krystalového cukru. Když zezlátne, zalijte ho 100 ml vody a do vzniklého nálevu vsypte 5 hřebíčků, 1 svitek skořice a 1 hvězdičku badyánu. Vše společně 5–10 minut povařte. Přilijte 500 ml červeného vína a krátce ohřejte, víno se nesmí vařit! Do silnostěnných sklenic vložte kolečko citronu a dolijte svařeným vínem.

Svařené víno s citrusy

Do hrnce nalijte zhruba centimetr vody ode dna, přisypte 3–4 lžíce třtinového cukru, 4 hřebíčky a jeden svitek skořice. Přidejte tři plátky citronu a dva plátky pomeranče a dejte vařit. Ovoce by mělo ve vodě trochu plavat, aby se nepřipeklo. Pokud zjistíte, že se voda vyvařila, dolijte ji. Po 10 minutách přilijte i víno; to už jen zahřejte, nevařte. Vyndejte koření, víno doslaďte a případně dochuťte citronem. Ihned podávejte.

 

 

 

 

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Uz jste nekde zkouseli zalit karamel studenou vodou? :)
Obrazek uzivatele
Ano, děláme to pravidelně. :) Karamel vybublá a potom se při stálém míchání v tekutině rozpustí.

Přidat komentář