
Glogg (svařené víno)
Kvůli macerování začněte s vařením den předem. Část redakce nápoj nadchl, části se zdál výsledek moc sladký (v takovém případě však není nic snazšího, než ještě rozředit nápoj vínem).
Vydání: 2016/1
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 litr
Ingredience
- 300ml sirupu z bezových květů
- 10 tobolek kardamomu, mírně podrcených
- 8 hřebíčků
- 2 svitky skořice + další na ozdobení
- 1,5 litru suchého bílého vína
- 1 lžíce krupicového cukru
Příprava jídla
1 Smíchejte sirup z bezových květů, koření a 250ml vody a přiveďte k varu. Ztlumte a vařte 30 minut. Vypněte a nechte přes noc macerovat. Další den sceďte do čistého rendlíku, přidejte víno a cukr a na středním plameni míchejte, až se cukr rozpustí. Podávejte v silnostěnných sklenicích, ozdobené svitky skořice.
Přidat komentář