Glogg (svařené víno)

Glogg (svařené víno)

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na 1 litr

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4865 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 583 g
Tuky 140 g
Vláknina 346 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kvůli macerování začněte s vařením den předem. Část redakce nápoj nadchl, části se zdál výsledek moc sladký (v takovém případě však není nic snazšího, než ještě rozředit nápoj vínem). 

Související recepty

Suroviny

bezinkový sirup 300 ml
z bezových květů
10 ks
kardamon tobolka, podrcené
hřebíček 8 ks
skořice 2 ks
svitky, navíc na ozdobení
víno bílé 1.5 l
suché
krupicový cukr 1 PL

1 Smíchejte sirup z bezových květů, koření a 250ml vody a přiveďte k varu. Ztlumte a vařte 30 minut. Vypněte a nechte přes noc macerovat. Další den sceďte do čistého rendlíku, přidejte víno a cukr a na středním plameni míchejte, až se cukr rozpustí. Podávejte v silnostěnných sklenicích, ozdobené svitky skořice. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit