Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Glogg (svařené víno)
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Na 1 litr

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4458 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 531 g
Tuky 139 g
Vláknina 247 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kvůli macerování začněte s vařením den předem. Část redakce nápoj nadchl, části se zdál výsledek moc sladký (v takovém případě však není nic snazšího, než ještě rozředit nápoj vínem). 

Suroviny

sirup z bezových květů 300 ml
sirup z bezových květů
kardamom 10 tobolek
mírně podrcený
skořice 2 svitky
+ navíc na ozdobení
suché

Postup

1

Smíchejte sirup z bezových květů, koření a 250 ml vody a přiveďte k varu. Ztlumte a vařte 30 minut. Vypněte a nechte přes noc macerovat.

2

Další den sceďte do čistého rendlíku, přidejte víno a cukr a na středním plameni míchejte, až se cukr rozpustí. Podávejte v silnostěnných sklenicích, ozdobené svitky skořice.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...