Kvůli macerování začněte s vařením den předem. Část redakce nápoj nadchl, části se zdál výsledek moc sladký (v takovém případě však není nic snazšího, než ještě rozředit nápoj vínem).
Suroviny
bezinkový sirup
300
ml
sirup z bezových květů
kardamom
10
tobolek
mírně podrcený
hřebíček
8
ks
skořice
2
svitky
+ navíc na ozdobení
víno bílé
1.5
l
suché
krupicový cukr
1
PL
1 Smíchejte sirup z bezových květů, koření a 250 ml vody a přiveďte k varu. Ztlumte a vařte 30 minut. Vypněte a nechte přes noc macerovat.
2 Další den sceďte do čistého rendlíku, přidejte víno a cukr a na středním plameni míchejte, až se cukr rozpustí. Podávejte v silnostěnných sklenicích, ozdobené svitky skořice.