0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vánoční svařené víno

Vánoční svařené víno
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vánoční svařené víno

4.2 / 5. Počet hodnocení: 16
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5800 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 887 g
Tuky 163 g
Vláknina 186 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavý a opojný vánoční drink vás zahřeje na duši i na jazyku.

Suroviny

víno červené 750 ml
voda 450 ml
hnědý cukr 120 g
pomerančový likér 150 ml
třeba Cointreau (možno nahradit třešňovicí smíchanou s čerstvou pomerančovou šťávou)
citron 1 ks
nakrájený na plátky
mandarinky 1 ks
rozdělená na měsíčky
hřebíček 6 ks
zapíchněte je do kůry citronu
muškátový oříšek 1 špetka
nejlépe čerstvě strouhaný
jalovec 6 ks
skořice 1 svitek

Postup

1

Vodu svařte s cukrem, přidejte skořici, jalovec, muškátový oříšek, citron s hřebíčky a vařte deset minut – koření za tu dobu krásně pustí chuť a vůni.

2

Přilijte víno a likér, přiveďte k varu a odstavte. Do silnostěnných skleniček dejte vždy kousek mandarinky a plátek citronu, zalijte svařenou směsí a podávejte horké.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit