Svařené víno s karamelem
V hrnci připravte karamel ze 3 polévkových lžic krystalového cukru. Když zezlátne, zalijte ho 100 ml vody a do vzniklého nálevu vsypte 5 hřebíčků, 1 svitek skořice a 1 hvězdičku badyánu. Vše společně 5–10 minut povařte. Přilijte 500 ml červeného vína a krátce ohřejte, víno se nesmí vařit! Do silnostěnných sklenic vložte kolečko citronu a dolijte svařeným vínem.
Svařené víno s citrusy
Do hrnce nalijte zhruba centimetr vody ode dna, přisypte 3–4 lžíce třtinového cukru, 4 hřebíčky a jeden svitek skořice. Přidejte tři plátky citronu a dva plátky pomeranče a dejte vařit. Ovoce by mělo ve vodě trochu plavat, aby se nepřipeklo. Pokud zjistíte, že se voda vyvařila, dolijte ji. Po 10 minutách přilijte i víno; to už jen zahřejte, nevařte. Vyndejte koření, víno doslaďte a případně dochuťte citronem. Ihned podávejte.
Comments
Anonym
06.12.2014 16:51
Uz jste nekde zkouseli zalit
Uz jste nekde zkouseli zalit karamel studenou vodou? :)
Jana Kopřivová
13.10.2015 16:59
Ano, děláme to pravidelně. :)
Ano, děláme to pravidelně. :) Karamel vybublá a potom se při stálém míchání v tekutině rozpustí.