Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Dokonalý bílkový sníh

Dokonalý bílkový sníh

Šlehání bílků na sníh má svá přísná pravidla. Drobná chyba stačí a dílo se nepovede. Jak tedy na to?
16. 12. 2009 | Autor: redakce Apetitu

1. Vejce rozklepněte do samostatné nádoby, nejlépe světlé, a opatrně oddělte žloutek.
2. Zkontrolujte, že je bílek zcela čistý.
3. Přelijte ho do suché a čisté misky.
4. Každé vejce oddělujte zvlášť, aby se nestalo, že se poslední protržený žloutek dostane ke všem čistým bílkům.
5.  Šlehejte až do úplného ztuhnutí. Přerušení způsobí, že bílky zvodnatí a sněhu už se nedočkáte.
6. Sníh musí být tak tuhý, že se po obrácení nádoby „vzhůru nohama“ ani nehne.

REKLAMA

Přidat komentář