Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Borůvkovo-ostružinová Pavlova s růžovou vodou

Borůvkovo-ostružinová Pavlova s růžovou vodou

3.9/5 Počet hodnocení: 24
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3083 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 289 g
Tuky 198 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pavlova je kněžna mezi dezerty, samotná její příprava vám ale překvapivě zabere minimum času.

Suroviny

bílek 150 ml
cca 4 - 5
škrob 1 PL
ocet 2 ČL
světlý
1 ČL
růžová voda
nejtučnější
mohou být i maliny
na poprášení

Postup

1

Troubu předehřejte na 150 °C. Jako první ušlehejte bílky – a to tak dlouho, až se na povrchu začnou tvořit tuhé špičky. Postupně přidávejte cukr a šlehejte, až nezískáte tuhou a lesklou hmotu. Tu pak poprašte škrobem a zapracujte ho dovnitř. Stejně tak ocet a růžovou vodu.

2

Plech vyložte pečicím papírem, na něj položte zavírací dortovou formu o průměru 18 centimetrů bez dna – a vlijte bílkovou hmotu. Teplotu trouby snižte na 120 °C a pečte Pavlovu jednu hodinu.

3

Dort nechte zchladnout v troubě a ozdobte ho ušlehanou smetanou a ovocem. Pocukrujte těsně před podáváním.

NĚCO NAVÍC: Růžová voda je zředěná esence z okvětních plátků růží, získaná parní destilací. V kuchyni se používá do orientálních sladkostí a nápojů, k ovonění rýže a dezertů. Obvykle jí stačí jen malé množství – jedna lžička na celý pokrm. K dostání v prodejnách s orientálním zbožím či v lékárnách.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín