Dokonalý bílkový sníh

snih
ZDROJ: Katerina Holmes/Pexels
sdílet:

Šlehání bílků na sníh má svá přísná pravidla. Drobná chyba stačí a dílo se nepovede. Jak tedy na to?

1. Vejce rozklepněte do samostatné nádoby, nejlépe světlé, a opatrně oddělte žloutek.
2. Zkontrolujte, že je bílek zcela čistý.
3. Přelijte ho do suché a čisté misky.
4. Každé vejce oddělujte zvlášť, aby se nestalo, že se poslední protržený žloutek dostane ke všem čistým bílkům.
5.  Šlehejte až do úplného ztuhnutí. Přerušení způsobí, že bílky zvodnatí a sněhu už se nedočkáte.
6. Sníh musí být tak tuhý, že se po obrácení nádoby „vzhůru nohama“ ani nehne.

Související články

Škola pečení: dort pavlova
  • Tipy a triky

Škola pečení: dort pavlova

Nadýchaná pavlova je skvělý letní dezert. Přesvědčte se spolu s námi, jak snadná je její příprava. Naučte se spolu s námi dezert inspirovaný ruskou baletkou Annou Pavlovovou. Dort pavlova je stejně lehký a vzdušný jako pohyb této...
Tajemství citronového koláče neboli Lemon meringue pie
  • Jak na to

Tajemství citronového koláče neboli Lemon meringue pie

15. srpen je dnem citronového koláče. Čím je tenhle dezert tak výjimečný? Za věhlasem tohoto skvostu francouzské cukrařiny stojí dokonale vyvážená kombinace křehkého těsta vonícího máslem, osvěžující kyselé citronové náplně a nadýchané...
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit