Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Omáčka bez žmolků

Omáčka bez žmolků

Jak zahustit omáčku, aby byla krásně hladká, ale zároveň jste ji nemuseli protírat hustým sítem?
17. 8. 2010 | Autor: redakce Apetitu

Pokud do omáčky prostě nasypete hladkou mouku nebo bramborový či kukuřičný škrob, zpravidla skončíte se žmolky, ať mícháte, jak mícháte. Kromě klasického šéfkuchařského triku s moukou nebo škrobem zapracovanými do kousku másla můžete uspět také takto: Trochu omáčky odeberte do misky a prošlehejte ji se zvoleným zahušťovadlem.

Než ji posléze postupně zašleháte do omáčky, měla by směs získat konzistenci šlehačky. Zahuštěnou omáčku nezapomeňte ještě pár minut povařit.

REKLAMA

Přidat komentář