Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jemně pálivá rajčatová omáčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné 300 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 822 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 164 g
Tuky 8 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá omáčka, přímo stvořená k namáčení tyčinek a krekrů! Je mírně pálivá, proto ji děti můžou považovat za vstupenku do světa dospělých.

Související recepty

Suroviny

čerstvé bez semínek
pokrájené, zbavené semínek
česnek 2 stroužky
prolisované
se šťávou
cukr 100 g
přírodní
vinný ocet bílý 3 PL
sůl

Postup

1

Vložte chilli papričky, papriky, česnek, šalotku a rajčata do mixéru. Pověřte děti, aby zeleninu přibližně minutu mixovaly.

2

Pyré přelijte do silnostěnné pánve, přidejte cukr a vinný ocet, podlijte vodou a za občasného míchání přiveďte k varu. Ochutnejte, případně lehce osolte. Pak stáhněte plamen na minimum a mírně vařte čtyřicet minut až hodinu do husta.

3

Přelijte omáčku do velké sterilizované zavařovací sklenice a vychlaďte. V lednici ji můžete uchovat až dva týdny.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Apetit magazín