Skvělá omáčka, přímo stvořená k namáčení tyčinek a krekrů! Je mírně pálivá, proto ji děti můžou považovat za vstupenku do světa dospělých.
Suroviny
chilli paprička
2
ks
čerstvé bez semínek
paprika červená
2
ks
pokrájené, zbavené semínek
česnek
2
stroužky
prolisované
šalotka
1
ks
konzervovaná rajčata
400
g
se šťávou
cukr
100
g
přírodní
vinný ocet bílý
3
PL
sůl
Postup
1
Vložte chilli papričky, papriky, česnek, šalotku a rajčata do mixéru. Pověřte děti, aby zeleninu přibližně minutu mixovaly.
2
Pyré přelijte do silnostěnné pánve, přidejte cukr a vinný ocet, podlijte vodou a za občasného míchání přiveďte k varu. Ochutnejte, případně lehce osolte. Pak stáhněte plamen na minimum a mírně vařte čtyřicet minut až hodinu do husta.
3
Přelijte omáčku do velké sterilizované zavařovací sklenice a vychlaďte. V lednici ji můžete uchovat až dva týdny.