Jemně pálivá rajčatová omáčka

Jemně pálivá rajčatová omáčka

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Více než hodinu 300 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1296 kcal
Bílkoviny 28 g
Cukr 188 g
Tuky 34 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Skvělá omáčka, přímo stvořená k namáčení tyčinek a krekrů! Je mírně pálivá, proto ji děti můžou považovat za vstupenku do světa dospělých.

Suroviny

chilli sušené 2 ks
čerstvé papričky bez semínek
paprika červená 2 ks
pokrájené, zbavené semínek
česnek 2 stroužky
prolisované
šalotka 1 ks
400 g
konzervovaná rajčata se šťávou
cukr 100 g
přírodní
vinný ocet bílý 3 PL
sůl
1. Vložte chilli papričky, papriky, česnek, šalotku a rajčata do mixéru. Pověřte děti, aby zeleninu přibližně minutu mixovaly.

2. Pyré přelijte do silnostěnné pánve, přidejte cukr a vinný ocet, podlijte vodou a za občasného míchání přiveďte k varu. Ochutnejte, případně lehce osolte. Pak stáhněte plamen na minimum a mírně vařte čtyřicet minut až hodinu do husta.

3. Přelijte omáčku do velké sterilizované zavařovací sklenice a vychlaďte. V lednici ji můžete uchovat až dva týdny.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit