Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Houbová omáčka a bacán
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3396 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 451 g
Tuky 135 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ochutnejte tradiční chodské speciality!

Suroviny

smetana 250 ml
sladká
sůl
Bacán (litá buchta)
rozdrobené
mléko 200 ml
vlažné
vejce 1 ks
sůl 1 ČL
tuk
na vymazání pekáče

Postup

1

Houby půl hodiny předem namočte do 250 ml osolené vody. Vařte do změknutí. Oba druhy smetany smíchejte, přidejte mouku, dobře promíchejte a vlijte do vody s houbami. Krátce povařte a podle chuti osolte. Podávejte s bacánem.

Bacán

Droždí zalijte 100 ml mléka, přidejte cukr a promíchejte. Až se objeví bubliny, zadělejte ze všech surovin těsto trochu hustší než na lívance. Nechte ho asi dvě hodiny vykynout, nalijte do vymazaného pekáče a nechte ještě chvíli kynout. Pečte dvacet minut při 220 ºC, pak teplotu snižte na 180 ºC.

2

Hotový bacán natrhejte (nebo nakrájejte) na kusy a v hlubokém talířizalijte houbovou nebo jinou omáčkou. Jezte lžící.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...