Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Koprová omáčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací.

Klasická koprovka s hovězím masem a knedlíky

Koprová omáčka se tradičně podává s houskovým knedlíkem a plátkem vařeného hovězího masa. Vyzkoušejte náš poctivý recept. Hovězí plec nebo krk se vaří ve vodě spolu s kořenovou zeleninou a vzniklý vývar se přidává do omáčky, což ji dodá silnou chuť.

Svěží koprovka s bramborami a vařeným vejcem

Další možností, jak si tradiční českou koprovou omáčku vychutnat, je podávat ji s novými bramborami a vařeným vejcem.

Náš tip: Připravte si například i koprovou omáčku podle našeho video receptu

Skryt pre seznam
  • Tato varianta se připravuje z předem připraveného kuřecího vývaru, mléka a dvou druhů smetany –⁠ zakysané a smetany ke šlehání. Spojení dodává omáčce úžasnou krémovitost.
  • Na závěr je omáčka dochucena jabelčným octem, čerstvým koprem a cukrem. Máte-li rádi skladkokyselost, tato verze vám sedne.

Koprovka šéfkuchaře Tituse Eliáše

Recept od šéfkuchaře a majitele restaurací Na kopci, Na Konci a Bistro Santinka Tituse Eliáše je doslova vymazlený k dokonalosti.

  • Koprová omáčka se zde podává s plátky vařeného hovězího masa, novými bramborami a zastřeným vejcem.
  • Zvláštností je, že omáčka se nezahušťuje jíškou, ale toustovým chlebem.

Koprovka s pošírovaným vejcem

Máte rádi spojení koprové omáčky a vejce natvrdo? Inspirujte se naším receptem a připravte protentokrát pošírované vejce. Když žloutek vyteče, dodá omáčce ještě krémovější chuť. Podle našeho receptu navíc přípravu pošírovaného vejce zvládnete hravě!

Odlehčená koprovka s lososem

Vyzkoušejte koprovou omáčku připravit projednou jinak. Odlehčená verze z kuřecího vývaru, kopru a zakysané smetany podávaná s lososem a bramborami vás dostane souladem chutí a svěžestí!

Zdroj informací: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Sabina Jarošová

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč