0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Koprová omáčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací.

Klasická koprovka s hovězím masem a knedlíky

Koprová omáčka se tradičně podává s houskovým knedlíkem a plátkem vařeného hovězího masa. Vyzkoušejte náš poctivý recept. Hovězí plec nebo krk se vaří ve vodě spolu s kořenovou zeleninou a vzniklý vývar se přidává do omáčky, což ji dodá silnou chuť.

Svěží koprovka s bramborami a vařeným vejcem

Další možností, jak si tradiční českou koprovou omáčku vychutnat, je podávat ji s novými bramborami a vařeným vejcem.

  • Tato varianta se připravuje z předem připraveného kuřecího vývaru, mléka a dvou druhů smetany –⁠ zakysané a smetany ke šlehání. Spojení dodává omáčce úžasnou krémovitost.
  • Na závěr je omáčka dochucena jabelčným octem, čerstvým koprem a cukrem. Máte-li rádi skladkokyselost, tato verze vám sedne.

Koprovka šéfkuchaře Tituse Eliáše

Recept od šéfkuchaře a majitele restaurací Na kopci, Na Konci a Bistro Santinka Tituse Eliáše je doslova vymazlený k dokonalosti.

  • Koprová omáčka se zde podává s plátky vařeného hovězího masa, novými bramborami a zastřeným vejcem.
  • Zvláštností je, že omáčka se nezahušťuje jíškou, ale toustovým chlebem.

Koprovka s pošírovaným vejcem

Máte rádi spojení koprové omáčky a vejce natvrdo? Inspirujte se naším receptem a připravte protentokrát pošírované vejce. Když žloutek vyteče, dodá omáčce ještě krémovější chuť. Podle našeho receptu navíc přípravu pošírovaného vejce zvládnete hravě!

Odlehčená koprovka s lososem

Vyzkoušejte koprovou omáčku připravit projednou jinak. Odlehčená verze z kuřecího vývaru, kopru a zakysané smetany podávaná s lososem a bramborami vás dostane souladem chutí a svěžestí!

Zdroj informací: časopis Apetit

Související články

Autor: Sabina Jarošová

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč