Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Omáčka bez žmolků

Pepřová omáčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jak zahustit omáčku, aby byla krásně hladká, ale zároveň jste ji nemuseli protírat hustým sítem?

Pokud do omáčky prostě nasypete hladkou mouku nebo bramborový či kukuřičný škrob, zpravidla skončíte se žmolky, ať mícháte, jak mícháte. Kromě klasického šéfkuchařského triku s moukou nebo škrobem zapracovanými do kousku másla můžete uspět také takto: Trochu omáčky odeberte do misky a prošlehejte ji se zvoleným zahušťovadlem. Než ji posléze postupně zašleháte do omáčky, měla by směs získat konzistenci šlehačky. Zahuštěnou omáčku nezapomeňte ještě pár minut povařit.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč