0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Omáčka bez žmolků

Pepřová omáčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jak zahustit omáčku, aby byla krásně hladká, ale zároveň jste ji nemuseli protírat hustým sítem?

Pokud do omáčky prostě nasypete hladkou mouku nebo bramborový či kukuřičný škrob, zpravidla skončíte se žmolky, ať mícháte, jak mícháte. Kromě klasického šéfkuchařského triku s moukou nebo škrobem zapracovanými do kousku másla můžete uspět také takto: Trochu omáčky odeberte do misky a prošlehejte ji se zvoleným zahušťovadlem. Než ji posléze postupně zašleháte do omáčky, měla by směs získat konzistenci šlehačky. Zahuštěnou omáčku nezapomeňte ještě pár minut povařit.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč