Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Omáčka bez žmolků

Pepřová omáčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jak zahustit omáčku, aby byla krásně hladká, ale zároveň jste ji nemuseli protírat hustým sítem?

Pokud do omáčky prostě nasypete hladkou mouku nebo bramborový či kukuřičný škrob, zpravidla skončíte se žmolky, ať mícháte, jak mícháte. Kromě klasického šéfkuchařského triku s moukou nebo škrobem zapracovanými do kousku másla můžete uspět také takto: Trochu omáčky odeberte do misky a prošlehejte ji se zvoleným zahušťovadlem. Než ji posléze postupně zašleháte do omáčky, měla by směs získat konzistenci šlehačky. Zahuštěnou omáčku nezapomeňte ještě pár minut povařit.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...