Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Info ikona

Jak na to: fazole

Fazole jsou cenným zdrojem rostlinných bílkovin, obsahují zdravé tuky, množství vlákniny, minerální látky a vitaminy skupiny B. Víte, jak fazole připravovat, aby byly nejen zdravé, ale i dobré?
25. 1. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Vaření


Abyste z této zdravé potraviny dostali maximum, je třeba fazole před vařením přes noc namočit, aby se vyplavily problematické látky jako puriny, oligosacharidy a lektiny. Poté je propláchněte a dejte čerstvou vodu, i když ve starších kuchařkách se to nedoporučovalo. Během vaření je nikdy nesolte a zpočátku nepřiklápějte.

 

 

Salát


Připravte si jednoduchý fazolový salát k obědu či večeři. Uvařené a scezené fazole promíchejte se zálivkou z nasekané cibule, octa, oleje, soli a čerstvě mletého pepře. Nechte v chladu rozležet. Je výborný jen tak nebo do něj ještě můžete přimíchat majonézu a scezenou kyselou zeleninovou směs s cibulí a paprikou.

 

 

 

 

Připravila Kateřina Švejdová

 

 

Související

Zázračné luštěniny

Ať už jste příznivcem luštěnin nebo vás tato surovina kvůli nadýmání příliš neláká, podívejte se na naše dnešní tipy,...

Kouzelné fazole: jaké známe druhy a proč si je dopřát

Ač by se to nezdálo, nenajdeme univerzálnější a výhodnější surovinu, než jsou právě fazole. Mají skvělé nutriční...

Přidat komentář