Fazolový dip s lososem a křupavými plackami

Fazolový dip s lososem aa křupavými plackami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Fazolový dip s lososem a křupavými plackami

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (1)
Do hodiny Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3787 kcal
Bílkoviny 199 g
Sacharidy 545 g
Tuky 86 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když placky pita nebo arabský chleba zapečete v troubě, nabudou na objemu a začnou svůdně křupat. Lahoda!

Suroviny

Na těsto
pita 6 ks
olivový olej 2 PL
sůl mořská
hrubá
kopr 2 PL
nasekaný
Na dip
fazole bílé 400 g
sterilované, propláchnuté a scezené
jogurt bílý 200 g
uzený losos 220 g
možné použít i levnější odřezky
kopr 1 PL
nasekaný
citronová štáva 1 PL
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
K přikusování
ředkvičky 2 svazky

1 Fazole a jogurt rozmixujte dohladka. Přisypte lososa a několikrát krátce prošlehněte, aby maso zůstalo v kouscích. Přesuňte do mísy, vmíchejte kopr i citronovou šťávu, osolte a opepřete. Dip můžete připravit den předem a uchovat v chladu.

2 Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 ˚C. Placky roztrhejte na menší kousky a rozložte na dva pečicí plechy. Zakapejte olejem, posypte solí a koprem. Pečte dokřupava; trvá to tak sedm minut.

Přeprava a servírování
Jakmile kousky placek vychladnou, zabalte je. Ředkvičky nejlépe přepravíte na ledu (viz Tip Apetitu), aby zůstaly křupavé; podávejte je zvlášť. 

Tip Apetitu
Jestliže to máte na večírek trochu dál, rozhodně převážejte jídlo v chladicí tašce nebo s ledem. Klidně použijte třeba půllitrovou plastovou lahev: do tří čtvrtin ji naplňte vodou, uzavřete, nechte vodu zzmrznout a pak lahev dejte do tašky k jídlu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...

Obchod Apetit