0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Fazolový dip s lososem a křupavými plackami

Fazolový dip s lososem aa křupavými plackami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Fazolový dip s lososem a křupavými plackami

4 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3787 kcal
Bílkoviny 199 g
Sacharidy 545 g
Tuky 86 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když placky pita nebo arabský chleba zapečete v troubě, nabudou na objemu a začnou svůdně křupat. Lahoda!

Suroviny

Na těsto
pita 6 ks
olivový olej 2 PL
sůl mořská
hrubá
kopr 2 PL
nasekaný
Na dip
fazole bílé 400 g
sterilované, propláchnuté a scezené
jogurt bílý 200 g
uzený losos 220 g
možné použít i levnější odřezky
kopr 1 PL
nasekaný
citronová štáva 1 PL
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
K přikusování
ředkvičky 2 svazky

Postup

1

Fazole a jogurt rozmixujte dohladka. Přisypte lososa a několikrát krátce prošlehněte, aby maso zůstalo v kouscích. Přesuňte do mísy, vmíchejte kopr i citronovou šťávu, osolte a opepřete. Dip můžete připravit den předem a uchovat v chladu.

2

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 ˚C.

3

Placky roztrhejte na menší kousky a rozložte na dva pečicí plechy. Zakapejte olejem, posypte solí a koprem. Pečte dokřupava; trvá to tak sedm minut.

Přeprava a servírování
Jakmile kousky placek vychladnou, zabalte je. Ředkvičky nejlépe přepravíte na ledu (viz Tip Apetitu), aby zůstaly křupavé; podávejte je zvlášť. 

Tip Apetitu
Jestliže to máte na večírek trochu dál, rozhodně převážejte jídlo v chladicí tašce nebo s ledem. Klidně použijte třeba půllitrovou plastovou lahev: do tří čtvrtin ji naplňte vodou, uzavřete, nechte vodu zzmrznout a pak lahev dejte do tašky k jídlu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit