0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Fazolový dip s lososem a křupavými plackami

Fazolový dip s lososem aa křupavými plackami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Fazolový dip s lososem a křupavými plackami

4/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3787 kcal
Bílkoviny 199 g
Sacharidy 545 g
Tuky 86 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když placky pita nebo arabský chleba zapečete v troubě, nabudou na objemu a začnou svůdně křupat. Lahoda!

Suroviny

Na těsto
pita 6 ks
olivový olej 2 PL
sůl mořská
hrubá
kopr 2 PL
nasekaný
Na dip
sterilované, propláchnuté a scezené
možné použít i levnější odřezky
kopr 1 PL
nasekaný
citronová šťáva 1 PL
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
K přikusování
ředkvičky 2 svazky

Postup

1

Fazole a jogurt rozmixujte dohladka. Přisypte lososa a několikrát krátce prošlehněte, aby maso zůstalo v kouscích. Přesuňte do mísy, vmíchejte kopr i citronovou šťávu, osolte a opepřete. Dip můžete připravit den předem a uchovat v chladu.

2

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 ˚C.

3

Placky roztrhejte na menší kousky a rozložte na dva pečicí plechy. Zakapejte olejem, posypte solí a koprem. Pečte dokřupava; trvá to tak sedm minut.

Přeprava a servírování
Jakmile kousky placek vychladnou, zabalte je. Ředkvičky nejlépe přepravíte na ledu (viz Tip Apetitu), aby zůstaly křupavé; podávejte je zvlášť. 

Tip Apetitu
Jestliže to máte na večírek trochu dál, rozhodně převážejte jídlo v chladicí tašce nebo s ledem. Klidně použijte třeba půllitrovou plastovou lahev: do tří čtvrtin ji naplňte vodou, uzavřete, nechte vodu zzmrznout a pak lahev dejte do tašky k jídlu. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.5/05, str.48

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč