Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fazolový dip s lososem a křupavými plackami
Fazolový dip s lososem aa křupavými plackami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Fazolový dip s lososem a křupavými plackami

4.5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3787 kcal
Bílkoviny 199 g
Sacharidy 545 g
Tuky 86 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když placky pita nebo arabský chleba zapečete v troubě, nabudou na objemu a začnou svůdně křupat. Lahoda!

Suroviny

Na těsto
olivový olej 2 PL
sůl mořská
hrubá
kopr 2 PL
nasekaný
Na dip
sterilované, propláchnuté a scezené
možné použít i levnější odřezky
kopr 1 PL
nasekaný
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
K přikusování
ředkvičky 2 svazky

Postup

1

Fazole a jogurt rozmixujte dohladka. Přisypte lososa a několikrát krátce prošlehněte, aby maso zůstalo v kouscích. Přesuňte do mísy, vmíchejte kopr i citronovou šťávu, osolte a opepřete. Dip můžete připravit den předem a uchovat v chladu.

2

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 ˚C.

3

Placky roztrhejte na menší kousky a rozložte na dva pečicí plechy. Zakapejte olejem, posypte solí a koprem. Pečte dokřupava; trvá to tak sedm minut.

Přeprava a servírování
Jakmile kousky placek vychladnou, zabalte je. Ředkvičky nejlépe přepravíte na ledu (viz Tip Apetitu), aby zůstaly křupavé; podávejte je zvlášť. 

Tip Apetitu
Jestliže to máte na večírek trochu dál, rozhodně převážejte jídlo v chladicí tašce nebo s ledem. Klidně použijte třeba půllitrovou plastovou lahev: do tří čtvrtin ji naplňte vodou, uzavřete, nechte vodu zzmrznout a pak lahev dejte do tašky k jídlu. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

02.09.2007 09:38
Recept se nachází v č.5/05, str.48

Apetit magazín