Když placky pita nebo arabský chleba zapečete v troubě, nabudou na objemu a začnou svůdně křupat. Lahoda!
Suroviny
Postup
Fazole a jogurt rozmixujte dohladka. Přisypte lososa a několikrát krátce prošlehněte, aby maso zůstalo v kouscích. Přesuňte do mísy, vmíchejte kopr i citronovou šťávu, osolte a opepřete. Dip můžete připravit den předem a uchovat v chladu.
Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 ˚C.
Placky roztrhejte na menší kousky a rozložte na dva pečicí plechy. Zakapejte olejem, posypte solí a koprem. Pečte dokřupava; trvá to tak sedm minut.
Přeprava a servírování
Jakmile kousky placek vychladnou, zabalte je. Ředkvičky nejlépe přepravíte na ledu (viz Tip Apetitu), aby zůstaly křupavé; podávejte je zvlášť.
Tip Apetitu
Jestliže to máte na večírek trochu dál, rozhodně převážejte jídlo v chladicí tašce nebo s ledem. Klidně použijte třeba půllitrovou plastovou lahev: do tří čtvrtin ji naplňte vodou, uzavřete, nechte vodu zzmrznout a pak lahev dejte do tašky k jídlu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Připravte si vmžiku nejlepší dipy na váš stůl(18 receptů )
Komentáře