0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.6 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2708 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 283 g
Tuky 140 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud čočce a fazolím přichystáte ‚superdresink‘ ve francouzském stylu, velmi získají na eleganci a stanou se přímo neodolatelnými. Skvělé i jako předkrm.

Suroviny

čočka 250 g
propláchnutá
bujon zeleninový 1 ks
kostka
fazole 175 g
konzervované, velké
Na dresink
estragon
několik větviček, lze nahradit hrstí hladkolisté petržele
hořčice dijonská 1 PL
vinný ocet bílý 1 PL
česnek 1 stroužek
nasekaný
olivový olej 120 ml
výrazný
pepř
sůl
mořská
olej
na zakapání

Postup

1

Až 36 hodin předem:
V hrnci nechte alespoň půl hodiny máčet čočku. Poté k ní nalámejte bujonovou kostku, přikryjte a uveďte do varu. Snižte plamen a duste doměkka, asi půl hodiny; po 25 minutách raději ochutnejte. Přebytečný vývar sceďte. Čočku dejte do velké mísy.

2

V misce smíchejte hořčici, vinný ocet a česnek a za stálého míchání přilévejte olej, dokud nevznikne hustá emulze. Osolte, opepřete, vmíchejte nasekaný estragon nebo petrželku a nalijte na čočku. Dobře promíchejte.

3

Fazole sceďte a propláchněte pod tekoucí vodou. Přidejte k čočce a promíchejte. Než čočka vychladne, občas salát protřepejte. Poté mísu překryjte fólií a dejte do chladničky. Před podáváním zakapejte olejem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit