0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.6/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2708 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 283 g
Tuky 140 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud čočce a fazolím přichystáte ‚superdresink‘ ve francouzském stylu, velmi získají na eleganci a stanou se přímo neodolatelnými. Skvělé i jako předkrm.

Suroviny

čočka 250 g
propláchnutá
bujon zeleninový 1 ks
kostka
fazole 175 g
konzervované, velké
Na dresink
estragon
několik větviček, lze nahradit hrstí hladkolisté petržele
hořčice dijonská 1 PL
vinný ocet bílý 1 PL
česnek 1 stroužek
nasekaný
olivový olej 120 ml
výrazný
pepř
sůl
mořská
olej
na zakapání

Postup

1

Až 36 hodin předem:
V hrnci nechte alespoň půl hodiny máčet čočku. Poté k ní nalámejte bujonovou kostku, přikryjte a uveďte do varu. Snižte plamen a duste doměkka, asi půl hodiny; po 25 minutách raději ochutnejte. Přebytečný vývar sceďte. Čočku dejte do velké mísy.

2

V misce smíchejte hořčici, vinný ocet a česnek a za stálého míchání přilévejte olej, dokud nevznikne hustá emulze. Osolte, opepřete, vmíchejte nasekaný estragon nebo petrželku a nalijte na čočku. Dobře promíchejte.

3

Fazole sceďte a propláchněte pod tekoucí vodou. Přidejte k čočce a promíchejte. Než čočka vychladne, občas salát protřepejte. Poté mísu překryjte fólií a dejte do chladničky. Před podáváním zakapejte olejem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č. 7/04, str.26

Apetit magazín

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka
  • Lidé a jídlo

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka

Na tom, jak pěkného beránka nebo bábovku postavíme na slavnostní stůl, má zásadní vliv forma. Ta dobrá vykouzlí milé rysy, skvěle vede teplo a upečené dílo z ní hladce vyklouzne. A taky neco vydrží. My jsme ideální formu našli ve smaltovně...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč