Pokud čočce a fazolím přichystáte ‚superdresink‘ ve francouzském stylu, velmi získají na eleganci a stanou se přímo neodolatelnými. Skvělé i jako předkrm.
Suroviny
Postup
Až 36 hodin předem:
V hrnci nechte alespoň půl hodiny máčet čočku. Poté k ní nalámejte bujonovou kostku, přikryjte a uveďte do varu. Snižte plamen a duste doměkka, asi půl hodiny; po 25 minutách raději ochutnejte. Přebytečný vývar sceďte. Čočku dejte do velké mísy.
V misce smíchejte hořčici, vinný ocet a česnek a za stálého míchání přilévejte olej, dokud nevznikne hustá emulze. Osolte, opepřete, vmíchejte nasekaný estragon nebo petrželku a nalijte na čočku. Dobře promíchejte.
Fazole sceďte a propláchněte pod tekoucí vodou. Přidejte k čočce a promíchejte. Než čočka vychladne, občas salát protřepejte. Poté mísu překryjte fólií a dejte do chladničky. Před podáváním zakapejte olejem.
Komentáře