Hummus z bílých fazolí

Hummus z bílých fazolí

4.8 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2124 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 297 g
Tuky 53 g
Vláknina 65 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Aromatický luštěninový krém

Suroviny

jarní cibulka 1 ks
s natí, nakrájená na kousky
fazole bílé 400 g
v konzervě, okapané, opláchnuté
tahini 2 PL
lze nahradit burským máslem
česnek ks
celá palička
olivový olej 2 PL
+ trocha na pokapání
chleba bílý 1 plátek
namočený do vody a lehce vyždímaný
citronová kůra
z jednoho omytého citronu
koriandrová semínka 0.5 ČL
mletá
římský kmín 1 ČL
mletý, lze nahradit běžným kmínem
arabský chléb 1 bal
pita, arabský chléb

Postup

1

V mixéru rozdrťte cibulku a česnek, přidejte fazole a všechno rozmixujte v suché pyré. Přidejte tahini, olej, chléb, citronovou kůru i koření a znovu promixujte.

2

Během mixování do směsi ještě přidejte tři nebo čtyři lžíce studené vody.

3

Na talíři pokapejte olivovým olejem a poprašte kmínem. Podávejte s chlebovými plackami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

Radka Kordačová

Tahle dobrota je vážně úžasná!!! Jen česneku jsem použila daleko méně -3 stroužky a úplně to stačilo. Celý recept sme snědli ve dvou a zbylo jen maličko :D nedalo se od toho odtrhnout :D

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit