Hummus z bílých fazolí

Hummus z bílých fazolí

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 (4)
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2124 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 297 g
Tuky 53 g
Vláknina 65 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Aromatický luštěninový krém

Suroviny

jarní cibulka 1 ks
s natí, nakrájená na kousky
fazole bílé 400 g
v konzervě, okapané, opláchnuté
tahini 2 PL
lze nahradit burským máslem
česnek ks
celá palička
olivový olej 2 PL
+ trocha na pokapání
chleba bílý 1 plátek
namočený do vody a lehce vyždímaný
citronová kůra
z jednoho omytého citronu
koriandrová semínka 0.5 ČL
mletá
římský kmín 1 ČL
mletý, lze nahradit běžným kmínem
arabský chléb 1 bal
pita, arabský chléb

1V mixéru rozdrťte cibulku a česnek, přidejte fazole a všechno rozmixujte v suché pyré. Přidejte tahini, olej, chléb, citronovou kůru i koření a znovu promixujte.

2Během mixování do směsi ještě přidejte tři nebo čtyři lžíce studené vody.

3Na talíři pokapejte olivovým olejem a poprašte kmínem. Podávejte s chlebovými plackami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

Radka Kordačová

Tahle dobrota je vážně úžasná!!! Jen česneku jsem použila daleko méně -3 stroužky a úplně to stačilo. Celý recept sme snědli ve dvou a zbylo jen maličko :D nedalo se od toho odtrhnout :D

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit