Aromatický luštěninový krém
Suroviny
jarní cibulka
1
ks
s natí, nakrájená na kousky
fazole bílé
400
g
v konzervě, okapané, opláchnuté
tahini
2
PL
lze nahradit burským máslem
česnek
ks
celá palička
olivový olej
2
PL
+ trocha na pokapání
chleba bílý
1
plátek
namočený do vody a lehce vyždímaný
z jednoho omytého citronu
koriandrová semínka
½
ČL
mletá
římský kmín
1
ČL
mletý, lze nahradit běžným kmínem
pita (arabský chleba)
1
bal
Postup
1
V mixéru rozdrťte cibulku a česnek, přidejte fazole a všechno rozmixujte v suché pyré. Přidejte tahini, olej, chléb, citronovou kůru i koření a znovu promixujte.
2
Během mixování do směsi ještě přidejte tři nebo čtyři lžíce studené vody.
3
Na talíři pokapejte olivovým olejem a poprašte kmínem. Podávejte s chlebovými plackami.
Komentáře
Tahle dobrota je vážně úžasná!!! Jen česneku jsem použila daleko méně -3 stroužky a úplně to stačilo. Celý recept sme snědli ve dvou a zbylo jen maličko :D nedalo se od toho odtrhnout :D