Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hummus z bílých fazolí

Hummus z bílých fazolí

4.6/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2140 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 297 g
Tuky 57 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Aromatický luštěninový krém

Suroviny

jarní cibulka 1 ks
s natí, nakrájená na kousky
v konzervě, okapané, opláchnuté
lze nahradit burským máslem
celá palička
olivový olej 2 PL
+ trocha na pokapání
chleba bílý 1 plátek
namočený do vody a lehce vyždímaný
z jednoho omytého citronu
koriandrová semínka ½ ČL
mletá
římský kmín 1 ČL
mletý, lze nahradit běžným kmínem

Postup

1

V mixéru rozdrťte cibulku a česnek, přidejte fazole a všechno rozmixujte v suché pyré. Přidejte tahini, olej, chléb, citronovou kůru i koření a znovu promixujte.

2

Během mixování do směsi ještě přidejte tři nebo čtyři lžíce studené vody.

3

Na talíři pokapejte olivovým olejem a poprašte kmínem. Podávejte s chlebovými plackami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

30.08.2007 07:55
Recept se nachází v č.8/04, str.39
21.08.2014 17:44

Tahle dobrota je vážně úžasná!!! Jen česneku jsem použila daleko méně -3 stroužky a úplně to stačilo. Celý recept sme snědli ve dvou a zbylo jen maličko :D nedalo se od toho odtrhnout :D

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!
  • Zajímavosti

Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!

Na trhu se díky velké oblibě s přehledem drží již od 70. let minulého století, kdy jej světu poprvé představil kalifornský franšízant Al Bernardin. Pro svou popularitu a vynikající chuť exceloval dokonce i v ikonickém filmovém trháku Pulp...