0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hummus z bílých fazolí

Hummus z bílých fazolí

4.8/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2124 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 297 g
Tuky 53 g
Vláknina 65 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Aromatický luštěninový krém

Suroviny

jarní cibulka 1 ks
s natí, nakrájená na kousky
v konzervě, okapané, opláchnuté
tahini 2 PL
lze nahradit burským máslem
česnek ks
celá palička
olivový olej 2 PL
+ trocha na pokapání
chleba bílý 1 plátek
namočený do vody a lehce vyždímaný
citronová kůra
z jednoho omytého citronu
koriandrová semínka ½ ČL
mletá
římský kmín 1 ČL
mletý, lze nahradit běžným kmínem
arabský chléb 1 bal
pita, arabský chléb

Postup

1

V mixéru rozdrťte cibulku a česnek, přidejte fazole a všechno rozmixujte v suché pyré. Přidejte tahini, olej, chléb, citronovou kůru i koření a znovu promixujte.

2

Během mixování do směsi ještě přidejte tři nebo čtyři lžíce studené vody.

3

Na talíři pokapejte olivovým olejem a poprašte kmínem. Podávejte s chlebovými plackami.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

Radka Kordačová

Tahle dobrota je vážně úžasná!!! Jen česneku jsem použila daleko méně -3 stroužky a úplně to stačilo. Celý recept sme snědli ve dvou a zbylo jen maličko :D nedalo se od toho odtrhnout :D

Anonym

Recept se nachází v č.8/04, str.39

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...