Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na to: fazole

Fazole v hrnci
ZDROJ: Unsplash
sdílet:

Fazole jsou cenným zdrojem rostlinných bílkovin, obsahují zdravé tuky, množství vlákniny, minerální látky a vitaminy skupiny B. Víte, jak fazole připravovat, aby byly nejen zdravé, ale i dobré?

 

Vaření

Abyste z této zdravé potraviny dostali maximum, je třeba fazole před vařením přes noc namočit, aby se vyplavily problematické látky jako puriny, oligosacharidy a lektiny. Poté je propláchněte a dejte čerstvou vodu, i když ve starších kuchařkách se to nedoporučovalo. Během vaření je nikdy nesolte a zpočátku nepřiklápějte.

Salát

Připravte si jednoduchý fazolový salát k obědu či večeři. Uvařené a scezené fazole promíchejte se zálivkou z nasekané cibule, octa, oleje, soli a čerstvě mletého pepře. Nechte v chladu rozležet. Je výborný jen tak nebo do něj ještě můžete přimíchat majonézu a scezenou kyselou zeleninovou směs s cibulí a paprikou.

Související články

Autor: Apetit

Apetit magazín