Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sytá zimní večeře: fazolová polévka

pikantní fazolová polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hřejivé fazolové polévky výborně chutnají a zasytí i největší jedlíky. Můžete je připravit jako rychlou zimní večeři. S ošatkou čerstvého chleba budou báječné i jako skvělý sobotní oběd. 

Na klasickou italskou polévku minestrone existuje spousta receptů. Vyzkoušejte naši zimní variantu s drobnými fazolkami cannellini, rajčaty a kořenovou zeleninou. Opečte k ní krutony s bazalkovým pestem, a máte lahůdku nejen k zimní večeři.

Dostali jste chuť na jemnou krémovou polévku? Dejte si smetanovou z máslových fazolí. Skvěle ji doladí dokřupava opečená pancetta.

Vyhrajte si s kořeněnou fazolovou polévkou a dejte do ní různé druhy fazolí i pořádnou hrst sekaných lístků koriandru. Nebojte se ani pikantního zázvoru – jeho výraznou chuť zjemní kokosové mléko.

Pokud milujete poctivé guláše, vydatná fazolová polévka s uzeným kuřetem vás nezklame. Kombinace rajčat, papriky a pikantní klobásky se zkrátka nikdy nepřejí.

Chcete vařit polévky ze sušených fazolí, ale nevíte, jak na ně? Poradíme vám.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín