
Hřejivé fazolové polévky výborně chutnají a zasytí i největší jedlíky. Můžete je připravit jako rychlou zimní večeři. S ošatkou čerstvého chleba budou báječné i jako skvělý sobotní oběd.
Na klasickou italskou polévku minestrone existuje spousta receptů. Vyzkoušejte naši zimní variantu s drobnými fazolkami cannellini, rajčaty a kořenovou zeleninou. Opečte k ní krutony s bazalkovým pestem, a máte lahůdku nejen k zimní večeři.
Dostali jste chuť na jemnou krémovou polévku? Dejte si smetanovou z máslových fazolí. Skvěle ji doladí dokřupava opečená pancetta.
Vyhrajte si s kořeněnou fazolovou polévkou a dejte do ní různé druhy fazolí i pořádnou hrst sekaných lístků koriandru. Nebojte se ani pikantního zázvoru – jeho výraznou chuť zjemní kokosové mléko.
Pokud milujete poctivé guláše, vydatná fazolová polévka s uzeným kuřetem vás nezklame. Kombinace rajčat, papriky a pikantní klobásky se zkrátka nikdy nepřejí.
Chcete vařit polévky ze sušených fazolí, ale nevíte, jak na ně? Poradíme vám.