Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Zakopaný oběd pro zálesáky

Zakopaný oběd pro zálesáky

Je to úplně jednoduché. Kuře naplníte bylinkami, zabalíte do kopřiv, zahrabete do díry plné rozpálených kamenů a za dvě hodiny máte pokrm, který nadchne každého divocha.
15. 8. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Zakopané kuře z jámy je zábavnou variantou rodinného oběda. Slovo rodinný zde dostává další rozměr – na jeho přípravě se totiž budou podílet všichni. Táta obstarává oheň, děti nosí dříví a máma připravuje kuře.

Co na jeho přípravu potřebujete?


  • Papír na pečení, do kterého zabalíte maso, aby na něm neulpěl popel ani žádná špína.
  • Velký svazek kopřiv, které masu dodají zvláštní, rustikální chuť a uchrání ho před popelem.
  • Trávu, která podpoří vlhkost v jámě. Natrhejte několik hrstí jakékoli čerstvé zelené trávy.
  • Popel, kterého musíte mít připraveno opravdu hodně. Počítejte s tím, že vám jeho příprava zabere opravdu hodně času. Z klasického dřeva až pět hodin, z dřevěného uhlí máte dostatečné množství žhavých uhlíků přibližně za tři hodiny. Na jednu jámu spotřebujete asi jedno a půl balení dřevěného uhlí.
  • Kameny, které budete žhavit, nesmějí být z řeky, moře nebo z blízkosti potoka. Mohly by totiž puknout.
  • Kůl, který do jámy před zasypáním zapíchnete, by měl mít průměr 5 × 8 cm a výšku zhruba metr. Po jeho vytažení vznikne otvor, kterým nalijete do jámy vodu.
  • Vodu potřebujete na závěrečné zalití masa v jámě. Připravte si přibližně dva litry. Díky ní se bude maso krásně a pozvolna dusit ‚došťavnata‘.

Recept na kuře v jámě s fotografiemi a návodem krok za krokem


REKLAMA

Přidat komentář