Pečené kuře s rozmarýnem

Pečené kuře s rozmarýnem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.7 ()
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3071 kcal
Bílkoviny 343 g
Cukr 155 g
Tuky 106 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Kuře a příloha z jednoho pekáče, to je sen. Takový pokrm šetří čas i energii, navíc se chuti krásně prolnou.

Suroviny

kuře 1.6 kg
cibule červená 4 ks
rozčtvrcené
česnek 8 stroužků
bobkový list hrst
citron 0.5 ks
olivový olej 4 PL
rozmarýn 3 PL
paprika červená 2 ks
cuketa 3 ks
nahrubo
brambory 400 g
sůl
pepř

1Nastavte troubu na 190 °C. Do kuřete vložte část cibule, dva stroužky česneku, dva bobkové listy a citron. Pak kuře položte do pekáče prsíčky nahoru, potřete ho lžicí olivového oleje, osolte a opepřete. Posypte rozmarýnem a zbylými bobkovými listy.

2Papriky (bez semínek, nakrájené na čtvrtky), cukety a zbylou cibuli vsypte do mísy. Přidejte vydrhnuté celé brambory, zbylý česnek a rozmarýn. Okořeňte, promíchejte se zbylým olejem a vsypte ke kuřeti. Hodinu pečte pod alobalem, pak odkryjte a dopečte do křupava.

3Když je kuře hotové (píchnete-li do něj vidličkou, vytéká čirá šťáva), přikryjte je a nechte asi čtvrt hodiny chladnout. Mezitím můžete – ale nemusíte – sebrat tuk z povrchu a šťávu slít do džbánku. Bude se vám pak lépe rozlévat na jednotlivé porce.

4Podávejte s křupavým pečivem a případně s listovým salátem.

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...
  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...

Obchod Apetit