Kuře a příloha z jednoho pekáče, to je sen. Takový recept šetří čas i energii, navíc se chutě krásně prolnou a za málo úsilí získáte fantastický oběd nebo sytou večeři. Pečené kuře s rozmarýnem jistě ocení i děti, proto ho klidně upečte jako nedělní oběd pro celou rodinu.
Suroviny
Postup
Nastavte troubu na 190 °C.
Do kuřete vložte část cibule, dva stroužky česneku, dva bobkové listy a citron.
Pak kuře položte do pekáče prsíčky nahoru, potřete ho lžicí olivového oleje, osolte a opepřete. Posypte rozmarýnem a zbylými bobkovými listy.
Papriky (bez semínek, nakrájené na čtvrtky), cukety a zbylou cibuli vsypte do mísy.
Přidejte vydrhnuté celé brambory, zbylý česnek a rozmarýn. Okořeňte, promíchejte se zbylým olejem a vsypte ke kuřeti. Hodinu pečte pod alobalem, pak odkryjte a dopečte do křupava.
Když je kuře hotové (píchnete-li do něj vidličkou, vytéká čirá šťáva), přikryjte je a nechte asi čtvrt hodiny chladnout.
Mezitím můžete – ale nemusíte – sebrat tuk z povrchu a šťávu slít do džbánku. Bude se vám pak lépe rozlévat na jednotlivé porce.
Podávejte s křupavým pečivem a případně s listovým salátem.