0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pomalu pečené kuře s jednoduchým pikantním kuskusem

Pomalu pečené kuře s jednoduchým pikantním kuskusem

4.4 / 5. Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4416 kcal
Bílkoviny 461 g
Sacharidy 200 g
Tuky 189 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud se vám kuře při pečení často vysuší, zkuste náš recept na pomalu pečené kuře s jednoduchým pikantním kuskusem. Pomalé pečení zajistí, že bude celá pečeně (včetně prsíček!) krásně šťavnatá.

Suroviny

kuře 2 kg
máslo 50 g
změklé
olivový olej 2 PL
cibule 2 ks
oloupaná, rozkrájená na kousky
česnek 2 stroužky
nakrájené
koření 1 PL
grilovací
sůl
pepř
citronová štáva
z poloviny citronu
kuskus 250 g
piniové oříšky 100 g
nasucho opražených v troubě
petržel 1 svazek
nahrubo nasekaná
citronová kůra
z 1 citronu

Postup

1

Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.

2

Omyté a osušené kuře vložte do pekáče a potřete máslem. Osolte, opepřete a pečte dvacet minut.

3

Snižte teplotu o dvacet stupňů, zalijte trochou vody, zakryjte alobalem a pečte ještě hodinu. Pak alobal sejměte a kuře zhruba padesát minut dopékejte.

4

Mezitím rozpalte v pánvi olej a smažte na něm cibulku, dokud nezačne zlátnout; trvá to tak deset minut.

5

Přidejte česnek a po minutě kořenicí směs. Smažte ještě minutu a poté sejměte z plamene. Do směsi přidejte strouhanou citronovou kůru, šťávu a pražené piniové oříšky.

6

Vyjměte kuře, překryjte ho fólií a nechte ho deset až patnáct minut odpočinout. Mezitím přelijte vypečenou šťávu do odměrné nádoby.

7

Podle potřeby dolijte horkou vodu, abyste získali 400 ml šťávy. Vlijte ji zpět do pekáče a na přímém plameni přiveďte k varu. Ze dna seškrábejte veškeré usazeniny.

8

Vložte kuskus do velké mísy a přelijte ho vroucí šťávou. Důkladně zakryjte a dejte mu deset minut na to, aby nasál všechnu tekutinu.

9

Kuskus promíchejte a přidejte do něj ohřátou cibulovou směs spolu s petrželkou. Osolte, opepřete a podávejte ke kuřeti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

Anonym

Opravdu moc dobré. Pozor ale na tu citronovou kůru. Příště ji nepřidám. Je to pak moc převoněné a ostatní ingredience už nepoznáte. Kuře bylo šťavnaté. Moc jsme si pochutnali.

Anonym

Opravdu moc dobré. Pozor ale na tu citronovou kůru. Příště ji nepřidám. Je to pak moc převoněné a ostatní ingredience už nepoznáte. Kuře bylo šťavnaté. Moc jsme si pochutnali.

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč