Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Máte plný truhlík bazalky? Víme, co s ní

Máte plný truhlík bazalky? Víme, co s ní

Představujeme 4 dokonalé nápady, jak si poradit s úrodou bazalky. Část snězte hned a zbytek zamrazte.
21. 6. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Do pesta


Nenáročné bylince stačí prostorný truhlík na slunném místě za oknem a hned máte postaráno o voňavou úrodu. Spousta bazalky rovná se domácí pesto. Hlasujeme pro něj zcela jednomyslně, kupované se mu zkrátka nevyrovná. Udělat si ho můžete do zásoby. Rozdělte ho do malých mističek a schovejte do mrazáku. Je báječné jak na maso, tak těstoviny.

Na talíř


Skvělé duo tvoří bazalka s rajčaty. Nechybí v klasickém salátu caprese, který barevností evokuje italskou trikolóru, ani na jednoduché pizze Margheritě.

Do másla


Promíchejte bazalku s máslem a solí a máte voňavé bylinkové máslo. Tenký plátek ochutí grilované maso či rybu. Skvělé je také rozpuštěné na horkých nových bramborách. Stejně jako pesto i bazalkové máslo lze zamrazit.

Do oleje


Bazalku můžete také naložit do olivového oleje. Z jeho vůně se vám zatočí hlava. Aromatický bylinkový olej se hodí ke grilované rybě, do salátu s kozím sýrem nebo k dušenému kuřeti. V lednici vydrží asi týden.

Připravila Jana Kopřivová
REKLAMA

Přidat komentář