Teplá večeře hotová za deset minut, suroviny míváte nejspíš doma!
Suroviny
Postup
V rendlíku ohřejte olej; mezitím pokrájejte cibuli na poměrně drobné kousky. Pak ji vsypte do hrnce, dobře promíchejte vařečkou a asi pět minut smažte na vysokém plameni; občas zamíchejte.
Mezitím nůžkami podélně rozstřihněte plátky slaniny. Opéct ji můžete dvěma způsoby: buď ji vložte mezi dva listy kuchyňského papíru a dejte na dvě až tři minuty do mikrovlnky na nejvyšší výkon, anebo ji klasicky vypečte na pánvi dohněda a dokřupava.
Fazole slijte, rajčata nakrájejte a vsypte k cibuli. Promíchejte a několik minut povařte, aby rajčata změkla. Podrťte bazalku a vsypte ji do rendlíku spolu se solí a čerstvě mletým pepřem. Máte-li chuť, zakápněte tabascem. Rozdělte na talíře, ozdobte slaninou a jezte s opečeným chlebem.