Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bazalkové fazole se slaninou

Bazalkové fazole se slaninou

4/5 Počet hodnocení: 2
Do 10 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2663 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 257 g
Tuky 156 g
Vláknina 80 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Teplá večeře hotová za deset minut, suroviny míváte nejspíš doma!

Suroviny

olivový olej 2 PL
malá
fazole 400 g
bílé, konzerva
velká
bazalka 6 ks
velké čerstvé lístky
sůl
pepř
chcete-li

Postup

1

V rendlíku ohřejte olej; mezitím pokrájejte cibuli na poměrně drobné kousky. Pak ji vsypte do hrnce, dobře promíchejte vařečkou a asi pět minut smažte na vysokém plameni; občas zamíchejte.

2

Mezitím nůžkami podélně rozstřihněte plátky slaniny. Opéct ji můžete dvěma způsoby: buď ji vložte mezi dva listy kuchyňského papíru a dejte na dvě až tři minuty do mikrovlnky na nejvyšší výkon, anebo ji klasicky vypečte na pánvi dohněda a dokřupava.

3

Fazole slijte, rajčata nakrájejte a vsypte k cibuli. Promíchejte a několik minut povařte, aby rajčata změkla. Podrťte bazalku a vsypte ji do rendlíku spolu se solí a čerstvě mletým pepřem. Máte-li chuť, zakápněte tabascem. Rozdělte na talíře, ozdobte slaninou a jezte s opečeným chlebem.

Apetit magazín