Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 830 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 71 g
Tuky 8 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Omamná vůně bazalky přiláká za slunných dní ke stolu úplně každého. Zahřívat by se však měla jen krátce.

Suroviny

rostlinný olej
sůl
česnek 2 stroužky
drcený
zázvor (čerstvý) 15 g
strouhaný
citronová tráva 1
nahrubo nakrájená
rybí omáčka 1 PL
vývar 80 ml
konzervované
150 g
hráškové lusky jemně pokrájené, cukrové
bazalka 2 hrsti
2 ks
limetové lístky kaffirové, jemně pokrájené
zelená, zbavená semen a pokrájená najemno
pepř

Postup

1

Přes plastový sáček paličkou mírně naklepejte silnější část kuřecích prsou, lépe se propečou. Osolte je, opepřete a potřete olejem. Pak je v rozpálené pánvi na středním plameni 4-5 minut opékejte. Maso natrhejte na proužky a uchovejte v teple. Do čisté pánve nalijte lžíci oleje a asi tři minuty na něm duste česnek, zázvor a citronovou trávu. Přilijte rybí omáčku, rybí vývar, kokosové mléko a vařte asi pět minut, až omáčka trochu zhoustne. Přidejte cukrový hrášek a minutu ho povařte. Rozdělte kuře do misek a zalijte omáčkou. Podávejte ozdobené listy bazalky, limety a chilli papričkou.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč