Omamná vůně bazalky přiláká za slunných dní ke stolu úplně každého. Zahřívat by se však měla jen krátce.
Suroviny
kuřecí prsa
400
g
rostlinný olej
sůl
česnek
2
stroužky
drcený
zázvor (čerstvý)
15
g
strouhaný
citronová tráva
1
nahrubo nakrájená
rybí omáčka
1
PL
vývar
80
ml
kokosové mléko
400
g
konzervované
150
g
hráškové lusky jemně pokrájené, cukrové
bazalka
2
hrsti
2
ks
limetové lístky kaffirové, jemně pokrájené
chilli paprička
1
ks
zelená, zbavená semen a pokrájená najemno
pepř
Přes plastový sáček paličkou mírně naklepejte silnější část kuřecích prsou, lépe se propečou. Osolte je, opepřete a potřete olejem. Pak je v rozpálené pánvi na středním plameni 4–5 minut opékejte. Maso natrhejte na proužky a uchovejte v teple. Do čisté pánve nalijte lžíci oleje a asi tři minuty na něm duste česnek, zázvor a citronovou trávu. Přilijte rybí omáčku, rybí vývar, kokosové mléko a vařte asi pět minut, až omáčka trochu zhoustne. Přidejte cukrový hrášek a minutu ho povařte. Rozdělte kuře do misek a zalijte omáčkou. Podávejte ozdobené listy bazalky, limety a chilli papričkou.