Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 830 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 71 g
Tuky 8 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Omamná vůně bazalky přiláká za slunných dní ke stolu úplně každého. Zahřívat by se však měla jen krátce.

Suroviny

rostlinný olej
sůl
česnek 2 stroužky
drcený
zázvor (čerstvý) 15 g
strouhaný
citronová tráva 1
nahrubo nakrájená
rybí omáčka 1 PL
vývar 80 ml
konzervované
150 g
hráškové lusky jemně pokrájené, cukrové
bazalka 2 hrsti
2 ks
limetové lístky kaffirové, jemně pokrájené
zelená, zbavená semen a pokrájená najemno
pepř

Postup

1

Přes plastový sáček paličkou mírně naklepejte silnější část kuřecích prsou, lépe se propečou. Osolte je, opepřete a potřete olejem. Pak je v rozpálené pánvi na středním plameni 4-5 minut opékejte. Maso natrhejte na proužky a uchovejte v teple. Do čisté pánve nalijte lžíci oleje a asi tři minuty na něm duste česnek, zázvor a citronovou trávu. Přilijte rybí omáčku, rybí vývar, kokosové mléko a vařte asi pět minut, až omáčka trochu zhoustne. Přidejte cukrový hrášek a minutu ho povařte. Rozdělte kuře do misek a zalijte omáčkou. Podávejte ozdobené listy bazalky, limety a chilli papričkou.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...