Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Info ikona

Jak osušit salátové listy

Proměňte obyčejný salát v zářivou hvězdu talíře.
22. 6. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Možná jste opláchnutý salát dosud nesušili a říkáte si, proč se tím zdržovat. Důvod je prostý a souvisí s chutí výsledného jídla. Na osušených salátových listech se lépe drží a také neředí zálivka. Neberte tedy sušení jako zbytečný rozmar. Jednotlivé listy salátu nejprve omyjte v míse se studenou vodou (dělají to tak i ve Vietnamu, kde vodu ještě jednou vymění). Poté je můžete nechat okapat v cedníku nebo zlehka osušit v papírové či látkové utěrce.

Pokud saláty tvoří pravidelnou přílohu či součást vašich letních večeří, pořiďte si odstředivku. Užitečný pomocník se skládá z plastové mísy, do které je vložen o něco menší cedník (děrovaný koš). Vše uzavírá víko s otočným mechanismem. Stačí několikrát otočit kličkou, a salátové listy vložené do cedníku jsou krásně suché, přesto stále křehké a nepomačkané. Odstředivku seženete již od 100 Kč.

Náš tip: Pro dokonalé letní vaření jsme pro vás ve spolupráci s firmou Stonebridge připravili soutěž o tři odstředivky na salát Guzzini. Soutěžit můžete zde.

 

Související

Jarní salát ze zelených listů

Salát doporučujeme podávat s knäckebrotem potřeným žervé jako lehkou svačinku, ale hodí se i k pečené rybě nebo k...

Jarní louka na talíři: Zpestřete si pokrm jedlými květy

Talíř s kulinářskou specialitou zdobenou jedlými květy má ve svém repertoáru mnoho šéfkuchařů. Použití květů můžeme...

Přidat komentář