Pikantní a aromatický. Svěží asijské chutě.
Suroviny
rybí omáčka
4
PL
lze nahradit sojovou omáčkou
kuřecí prsa
2
ks
bez kostí a kůže
citronová šťáva
4
PL
cukr
1
PL
pepř
½
ČL
drcený nebo nahrubo umletý
chilli paprička
1
ks
menší paprička bez semínek, najemno nasekaná
zelí bílé
200
g
najemno
cibule
1
ks
menší, na tenká kolečka
bylinky
4
PL
dle chuti - petrželka, pažítka, libeček, koriandr, máta
arašídy
2
PL
najemno nasekané solené
Na zálivku
česnek
3
stroužky
chilli paprička
3
ks
krupicový cukr
1
PL
chilli omáčka
3
PL
rybí omáčka
3
PL
rýžový ocet
3
PL
Postup
1
Kuřecí maso vložte do vařící vody s polovinou rybí omáčky. Deset minut povařte a maso nechte vychladnout. Pak je nakrájejte najemno.
2
Zbylou rybí omáčku mezitím ve velké míse smíchejte s citronovou šťávou, cukrem, pepřem a nasekanou chilli papričkou.
3
Do směsi přidejte zelí, mrkev, cibuli i kuře s bylinkami a dobře promíchejte. Přikryté nechte v chladničce marinovat alespoň dvě hodiny (nejlépe však přes noc).
4
Na zálivku zpracujte v hmoždíři tloukem česnek, chilli papričky i omáčku, rybí omáčku a cukr tak, aby vznikla pasta. Přimíchejte ocet a šest lžic vody. Vlijte na salát.
5
Salát posypte oříšky a mátou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- V hlavní roli kuře: 30 rychlých letních receptů(30 receptů )
Komentáře
Použila jsem místo bilého zelí, červené - je to potom barevnější. Doporučuji dát o stroužek česneku méně, má tendenci přebít všechny ostatní chutě. Místo arašídů, jsou ještě chutnější kešu oříšky. Potom je to absolutní dokonalost :)