Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.5/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1225 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 136 g
Tuky 33 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní a aromatický. Svěží asijské chutě.

Suroviny

rybí omáčka 4 PL
lze nahradit sojovou omáčkou
bez kostí a kůže
cukr 1 PL
pepř ½ ČL
drcený nebo nahrubo umletý
menší paprička bez semínek, najemno nasekaná
najemno
menší, na tenká kolečka
bylinky 4 PL
dle chuti - petrželka, pažítka, libeček, koriandr, máta
najemno nasekané solené
Na zálivku
česnek 3 stroužky
rybí omáčka 3 PL
rýžový ocet 3 PL

Postup

1

Kuřecí maso vložte do vařící vody s polovinou rybí omáčky. Deset minut povařte a maso nechte vychladnout. Pak je nakrájejte najemno.

2

Zbylou rybí omáčku mezitím ve velké míse smíchejte s citronovou šťávou, cukrem, pepřem a nasekanou chilli papričkou.

3

Do směsi přidejte zelí, mrkev, cibuli i kuře s bylinkami a dobře promíchejte. Přikryté nechte v chladničce marinovat alespoň dvě hodiny (nejlépe však přes noc).

4

Na zálivku zpracujte v hmoždíři tloukem česnek, chilli papričky i omáčku, rybí omáčku a cukr tak, aby vznikla pasta. Přimíchejte ocet a šest lžic vody. Vlijte na salát.

5

Salát posypte oříšky a mátou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

31.08.2014 20:26

Použila jsem místo bilého zelí, červené - je to potom barevnější. Doporučuji dát o stroužek česneku méně, má tendenci přebít všechny ostatní chutě. Místo arašídů, jsou ještě chutnější kešu oříšky. Potom je to absolutní dokonalost :)

29.08.2007 14:40
Recept se nachází v č. 7/04, str.20

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...