0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1225 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 136 g
Tuky 33 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní a aromatický. Svěží asijské chutě.

Suroviny

rybí omáčka 4 PL
lze nahradit sojovou omáčkou
bez kostí a kůže
citronová šťáva 4 PL
cukr 1 PL
pepř ½ ČL
drcený nebo nahrubo umletý
chilli paprička 1 ks
menší paprička bez semínek, najemno nasekaná
najemno
cibule 1 ks
menší, na tenká kolečka
bylinky 4 PL
dle chuti - petrželka, pažítka, libeček, koriandr, máta
najemno nasekané solené
Na zálivku
česnek 3 stroužky
chilli paprička 3 ks
krupicový cukr 1 PL
chilli omáčka 3 PL
rybí omáčka 3 PL
rýžový ocet 3 PL

Postup

1

Kuřecí maso vložte do vařící vody s polovinou rybí omáčky. Deset minut povařte a maso nechte vychladnout. Pak je nakrájejte najemno.

2

Zbylou rybí omáčku mezitím ve velké míse smíchejte s citronovou šťávou, cukrem, pepřem a nasekanou chilli papričkou.

3

Do směsi přidejte zelí, mrkev, cibuli i kuře s bylinkami a dobře promíchejte. Přikryté nechte v chladničce marinovat alespoň dvě hodiny (nejlépe však přes noc).

4

Na zálivku zpracujte v hmoždíři tloukem česnek, chilli papričky i omáčku, rybí omáčku a cukr tak, aby vznikla pasta. Přimíchejte ocet a šest lžic vody. Vlijte na salát.

5

Salát posypte oříšky a mátou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č. 7/04, str.20

Tereza Floriánová

Použila jsem místo bilého zelí, červené - je to potom barevnější. Doporučuji dát o stroužek česneku méně, má tendenci přebít všechny ostatní chutě. Místo arašídů, jsou ještě chutnější kešu oříšky. Potom je to absolutní dokonalost :)

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč