0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1225 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 136 g
Tuky 33 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní a aromatický. Svěží asijské chutě.

Suroviny

rybí omáčka 4 PL
lze nahradit sojovou omáčkou
kuřecí prsa 2 ks
bez kostí a kůže
citronová štáva 4 PL
cukr 1 PL
pepř 0.5 ČL
drcený nebo nahrubo umletý
chilli paprička 1 ks
menší paprička bez semínek, najemno nasekaná
zelí bílé 200 g
najemno
cibule 1 ks
menší, na tenká kolečka
bylinky 4 PL
dle chuti - petrželka, pažítka, libeček, koriandr, máta
arašídy 2 PL
najemno nasekané solené
Na zálivku
česnek 3 stroužky
chilli paprička 3 ks
krupicový cukr 1 PL
chilli omáčka 3 PL
rybí omáčka 3 PL
rýžový ocet 3 PL

Postup

1

Kuřecí maso vložte do vařící vody s polovinou rybí omáčky. Deset minut povařte a maso nechte vychladnout. Pak je nakrájejte najemno.

2

Zbylou rybí omáčku mezitím ve velké míse smíchejte s citronovou šťávou, cukrem, pepřem a nasekanou chilli papričkou.

3

Do směsi přidejte zelí, mrkev, cibuli i kuře s bylinkami a dobře promíchejte. Přikryté nechte v chladničce marinovat alespoň dvě hodiny (nejlépe však přes noc).

4

Na zálivku zpracujte v hmoždíři tloukem česnek, chilli papričky i omáčku, rybí omáčku a cukr tak, aby vznikla pasta. Přimíchejte ocet a šest lžic vody. Vlijte na salát.

5

Salát posypte oříšky a mátou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

Tereza Floriánová

Použila jsem místo bilého zelí, červené - je to potom barevnější. Doporučuji dát o stroužek česneku méně, má tendenci přebít všechny ostatní chutě. Místo arašídů, jsou ještě chutnější kešu oříšky. Potom je to absolutní dokonalost :)

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit