Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak osušit salátové listy

Jak osušit salátové listy
sdílet:

Proměňte obyčejný salát v zářivou hvězdu talíře.

Možná jste opláchnutý salát dosud nesušili a říkáte si, proč se tím zdržovat. Důvod je prostý a souvisí s chutí výsledného jídla. Na osušených salátových listech se lépe drží a také neředí zálivka. Neberte tedy sušení jako zbytečný rozmar. Jednotlivé listy salátu nejprve omyjte v míse se studenou vodou (dělají to tak i ve Vietnamu, kde vodu ještě jednou vymění). Poté je můžete nechat okapat v cedníku nebo zlehka osušit v papírové či látkové utěrce.

Pokud saláty tvoří pravidelnou přílohu či součást vašich letních večeří, pořiďte si odstředivku. Užitečný pomocník se skládá z plastové mísy, do které je vložen o něco menší cedník (děrovaný koš). Vše uzavírá víko s otočným mechanismem. Stačí několikrát otočit kličkou, a salátové listy vložené do cedníku jsou krásně suché, přesto stále křehké a nepomačkané. Odstředivku seženete již od 100 Kč.

 

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč