Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak používat šafrán

Jak používat šafrán

Vzácné koření si zaslouží pečlivé zacházení. Do pokrmů ho k obarvení či ochucení stačí jen maličko.
14. 8. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Šafrán jsou blizny šafránu setého, příbuzného krokusů ze zahrádky. V každém květu jsou jen tři a musejí se sbírat ručně, proto je drahý. Aby šafrán uvolnil svou chuť a aromatickou látku safranal, musíte ho napřed zhruba na dvacet minut namočit do horké tekutiny – vody, vývaru či mléka. Doba závisí na kvalitě a síle šafránu. Tekutinu, v níž jste šafrán máčeli, rovněž použijte na vaření.

Další rady a nápady, jak využívat méně tradiční suroviny, najdete ve speciálním letním vydání časopisu Apetit Středomořská kuchyně. Koupíte ho ve stáncích za 64,90 Kč. K dostání je také na Slovensku v e-shopu a prodejně Magnet Press.


REKLAMA

Přidat komentář