0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chuť šafránu

šafrán
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Uvařili jste jídlo se  šafránem a nemělo očekávanou chuť?

Aby šafrán uvolnil svou medovou chuť a aromatickou látku safranal, musíte ho napřed zhruba na 20 minut namočit do horké tekutiny – vody, vývaru či mléka. Doba závisí na kvalitě a síle šafránu.

Aby šafrán (kratší polámaná vlákna koupíte průmyslově balená v sáčcích, krásná dlouhá vlákna balená v krabičkách či v kořenářstvích) uvolnil svou medovou chuť a aromatickou látku safranal, musíte ho napřed zhruba na 20 minut namočit do horké tekutiny – vody, vývaru či mléka. Doba závisí na kvalitě a síle šafránu. Tekutinu, v níž jste šafrán máčeli, rovněž použijte při vaření.

Tekutinu, v níž jste šafrán máčeli, můžete také použít při vaření, například s ním podlijte rýži.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč