Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
hruska
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1077 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 225 g
Tuky 14 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šafrán je opravdu slunečné koření. Je mimořádně přizpůsobivý a dodává nádherné zabarvení a chuť jak sladkým, tak pikantním jídlům. Sytá jantarová barva, jemná chuť a svůdná vůně navíc znásobí kouzlo i nejprostšího pokrmu.

Suroviny

šafrán 1 špetka
voda 6 PL
teplá
voda 170 ml
teplá
zázvor (čerstvý) 1 špetka
sušený
sušená pomerančová kůra 1 proužek
oloupané, pevné, stopku nechat, jadřinec vykrojit

Postup

1

Větší špetku šafránu nechte hodinu louhovat v 6 lžicích teplé vody. 100 g krupicového cukru zahřejte se 170 ml vody, 70 ml dezertního vína a špetkou sušeného zázvoru v kastrůlku a tři až čtyři minuty vařte.

2

Přidejte 1 badyán a proužek pomerančové kůry. Snižte teplotu a do tekutiny vložte 4 oloupané pevné hrušky (stopku nechte, jádřinec vykrojte).

3

Zakryjte a za občasného obracení půl hodiny duste. Přesuňte do misky, odvar přeceďte k šafránu a přelijte přes hrušky.

Podávejte vychlazené, s mascarpone nebo šlehačkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/3

Komentáře

31.08.2007 13:01
Recept se nachází v č.3/05, str.85

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...