Výrazná chuť česneku, sherry, na zjemnění smetana a jako třešnička na dortu špetka šafránu.
Suroviny
šafrán
špetka
česnek
15
stroužků
cibule
1
ks
řapíkatý celer
2
stonky
máslo
3
PL
sherry
2
PL
vývar
1
l
sůl
pepř
čerstvě mletý
bobkový list
1
ks
rýže
3
PL
smetana ke šlehání
150
ml
pár kapek
Postup
1
Zalijte špetku šafránu 2 lžícemi vroucí vody a nechte odstát.
2
Pokrájejte 15 stroužků česneku, 1 cibuli, 2 řapíky celeru a v hrnci na 3 lžících másla zvolna opékejte 10–15 minut.
3
Zvyšte plamen, přilijte 2 lžíce sherry, 1 l vývaru, šafrán i s nálevem, osolte, opepřete, přidejte 1 bobkový list, 3 lžíce rýže a vařte 15 minut, až bude rýže měkká. Nakonec zjemněte 150 ml smetany ke šlehání a dotáhněte kapkou citronové šťávy. Podávejte s krutony.