Šafrán, tymián a citronová šťáva změní rychlé ‚rizoto‘ na voňavé indické birjání.
Suroviny
Postup
Šafrán zalijte v misce teplou vodou a nitky pomocí lžičky pomačkejte, aby se rychleji uvolnilo barvivo a vůně. Nechte stranou. Cibuli nakrájejte na plátky, česnek jemně nasekejte, papriku očistěte a nakrájejte na tenké proužky.
V silnostěnném kastrolu rozehřejte olej, vsypte kuřecí maso a při vyšší teplotě ho ze všech stran osmahněte. Vyjměte a uchovejte v teple.
V tomtéž kastrolu teď osmažte cibuli a česnek, posypané tymiánem. Jakmile zezlátnou, přilijte citronovou šťávu. Snižte teplotu a vsypte papriku. Smažte pět minut, pak zalijte vínem i vývarem, osolte, opepřete a vraťte do kastrolu maso. Vařte šest minut.
Mezitím uvařte rýži podle návodu na obalu a sceďte. Přisypte ji do kastrolu, zakapejte šafránovým výluhem a posypte hráškem. Nemíchejte, přikryjte a tři minuty vařte. Pak teprve promíchejte a podávejte.
Komentáře
Anonym
31.08.2007 12:36
Apetit 3/05
Anonym
03.02.2008 10:40
Výborná obměna rizota