Šafránová rýže s kuřetem a paprikami

Šafránová rýže s kuřetem a paprikami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2155 kcal
Bílkoviny 172 g
Cukr 251 g
Tuky 38 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Šafrán, tymián a citronová šťáva změní rychlé ‚rizoto‘ na voňavé indické birjání

Suroviny

šafrán špetka
asi 12 nitek
voda 6 PL
teplá
olivový olej 2 PL
kuřecí prsa 600 g
nakrájené na malé kousky
tymián 2 snítky
čerstvý, , lze nahradit 0,5 lžičkou sušeného
cibule 2 ks
středně velká
česnek 3 stroužky
paprika červená 1 ks
citronová štáva
z jednoho citronu, lze nahradit limetou
víno bílé 100 ml
suché
vývar kuřecí 130 ml
rýže 250 g
basmati
hrášek 100 g
mražený
1. Šafrán zalijte v misce teplou vodou a nitky pomocí lžičky pomačkejte, aby se rychleji uvolnilo barvivo a vůně. Nechte stranou. Cibuli nakrájejte na plátky, česnek jemně nasekejte, papriku očistěte a nakrájejte na tenké proužky.

2. V silnostěnném kastrolu rozehřejte olej, vsypte kuřecí maso a při vyšší teplotě ho ze všech stran osmahněte. Vyjměte a uchovejte v teple.

3. V tomtéž kastrolu teď osmažte cibuli a česnek, posypané tymiánem. Jakmile zezlátnou, přilijte citronovou šťávu. Snižte teplotu a vsypte papriku. Smažte pět minut, pak zalijte vínem i vývarem, osolte, opepřete a vraťte do kastrolu maso. Vařte šest minut.
4. Mezitím uvařte rýži podle návodu na obalu a sceďte. Přisypte ji do kastrolu, zakapejte šafránovým výluhem a posypte hráškem. Nemíchejte, přikryjte a tři minuty vařte. Pak teprve promíchejte a podávejte.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit