Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak používat šafrán

šafrán
ZDROJ: Flickr.com
sdílet:

Vzácné koření si zaslouží pečlivé zacházení. Do pokrmů ho k obarvení či ochucení stačí jen maličko.

Šafrán jsou blizny šafránu setého, příbuzného krokusů ze zahrádky. V každém květu jsou jen tři a musejí se sbírat ručně, proto je drahý. Aby šafrán uvolnil svou chuť a aromatickou látku safranal, musíte ho napřed zhruba na dvacet minut namočit do horké tekutiny – vody, vývaru či mléka. Doba závisí na kvalitě a síle šafránu. Tekutinu, v níž jste šafrán máčeli, rovněž použijte na vaření.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč