Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak na to: cibulový základ pro dokonalý guláš

Jak na to: cibulový základ pro dokonalý guláš

Správný hospodský guláš se neobejde bez cibule. Poradíme vám, jak na ni.
11. 10. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Na chuť a barvu guláše má cibulový základ velký vliv, proto si dejte na jeho přípravě opravdu záležet. Cibuli nakrájejte nahrubo na kostičky a smažte na dostatečném množství sádla. Plamen nechte ztlumený, aby se vám cibule nepřipalovala. Pozorně ji hlídejte, občas promíchejte. Než se cibule usmaží, připravte si maso.

K získání tmavohnědé barvy potřebuje cibule aspoň třicet minut. Nesmí se však spálit na uhel, guláš by byl hořký. Pro jistotu mějte při ruce vývar nebo vodu – kdyby se vám zdálo, že cibule začíná už moc hnědnout, jednoduše ji zalijte a maso pak raději opečte ve vedlejší pánvi či hrnci. A nezapomeňte – mletá paprika, díky které guláš získá výraznou cihlovou barvu, se do hrnce přidává až v okamžiku, kdy je v něm i opečené maso.

REKLAMA

Přidat komentář