Guláš je recept, který nejčastěji doma dělá táta. Rád vybírá maso – na každý guláš je potřeba vybrat kvalitní maso, protože podle toho pak výsledný pokrm vychutnáme. Hovězí kližka zajistí tu nejlepší konzistenci… A kdybyste guláš potřebovali zahustit, šéfkuchař Ondřej Slanina má skvělou vychytávku: nastrouhanou bramboru!
Suroviny
Postup
Maso nakrájíme na velké kostky, osolíme a promícháme v míse s paprikou. Cibuli nakrájíme najemno, vložíme do tlakového hrnce Tefal ClipsoMinut' Duo.
Orestujeme na sádle dohněda společně s bobkovým listem, kmínem a novým koření. Přidáme protlak a orestujeme.
Přidáme maso, chilli papričku a opečeme. Zalijeme vodou a vaříme 40 minut.
Odklopíme, přidáme najemno strouhanou bramboru a dochutíme česnekem utřeným se solí, pepřem a majoránkou. Provaříme na ještě asi 10 minut. Bezlepkový a bezlaktózový recept.
TEFAL CLIPSOMINUT DUO Tlakový hrnec, který vám připraví během chvilky večeři pro celou rodinu. Hodí se jak ke standardnímu vaření, dušení a smažení bez tuku, tak k rychlé přípravě pokrmů pod tlakem. Jedno přepnutí ventilu na poklici urychlí přípravu pokrmů až o desítky minut! Hrnec si oblíbíte pro snadnou manipulaci díky systému otevírání/zavírání pomocí jedné ruky. Je vybaven pěti pojistkami pro bezpečné použití a vhodný je pro všechny typy vařičů včetně indukčního.
tefal.cz/vecerimespolecne
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Večeříme společně(20 receptů)
- Menu české kuchyně, polévky, knedlíky, maso, zabijačkové hody, moučníky(41 receptů)
- 10 receptů na poctivý hovězí guláš: Klasický hospodský i s krustou(9 receptů)
- Guláš pro každého: z masa, brambor, hub i ryb(24 receptů)