Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hovězí guláš podle Ondřeje Slaniny

Guláš je recept, který nejčastěji doma dělá táta. Rád vybírá maso – na každý guláš je potřeba vybrat kvalitní maso, protože podle toho pak výsledný pokrm vychutnáme. Hovězí kližka zajistí tu nejlepší konzistenci… A kdybyste guláš potřebovali zahustit, šéfkuchař Ondřej Slanina má skvělou vychytávku: nastrouhanou bramboru!

Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 4 porce
Doba přípravy: Do 20 minut
PT50M
Vaření 0:50

Ingredience

    • 800 g hovězí kližky
    • 50 g sádla
    • 300 g cibule
    • 4 bobkové listy
    • 1 lžička celého kmínu
    • 1 ks chilli papričky
    • 6 kuliček nového koření
    • 2 lžíce sladké papriky
    • 30 g rajčatového protlaku
    • 1 středně velká brambora
    • 8 stroužků česneku
    • sůl
    • majoránka
    • pepř
    • 1,5 l vody

Příprava jídla

1 Maso nakrájíme na velké kostky, osolíme a promícháme v míse s paprikou. Cibuli nakrájíme najemno, vložíme do tlakového hrnce Tefal ClipsoMinut' Duo. Orestujeme na sádle dohněda společně s bobkovým listem, kmínem a novým koření. Přidáme protlak a orestujeme. Přidáme maso, chilli papričku a opečeme. Zalijeme vodou a vaříme 40 minut. Odklopíme, přidáme najemno strouhanou bramboru a dochutíme česnekem utřeným se solí, pepřem a majoránkou. Provaříme na ještě asi 10 minut. Bezlepkový a bezlaktózový recept.

TEFAL CLIPSOMINUT DUO Tlakový hrnec, který vám připraví během chvilky večeři pro celou rodinu. Hodí se jak ke standardnímu vaření, dušení a smažení bez tuku, tak k rychlé přípravě pokrmů pod tlakem. Jedno přepnutí ventilu na poklici urychlí přípravu pokrmů až o desítky minut! Hrnec si oblíbíte pro snadnou manipulaci díky systému otevírání/zavírání pomocí jedné ruky. Je vybaven pěti pojistkami pro bezpečné použití a vhodný je pro všechny typy vařičů včetně indukčního.

tefal.cz/vecerimespolecne

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Segedínský guláš podle Ondřeje Slaniny

Kuře na paprice podle Ondřeje Slaniny

Hovězí maso v koprové omáčce podle Ondřeje Slaniny

Dršťková polévka podle Ondřeje Slaniny

Portobello plněné zeleninou a sýrem

Steak z vysokého roštěnce v červené curry pastě podle Ondřeje Slaniny

Večeříme společně

Krůtí chilli s kukuřicí

Mrkvový krém se zázvorem a kurkumou

Rizoto s italskou klobásou a rajčátky

Burgery z hovězího mletého masa

Brokolicová krémová polévka

Houbová omáčka podle šéfkuchaře Ondřeje Slaniny

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Jablečné smoothie se zeleninou

Svařák s jablkem a hruškou s rozinkami v rumu podle Ondry Slaniny

Přidat komentář