Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí guláš podle Ondřeje Slaniny
Hovězí guláš
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Hovězí guláš podle Ondřeje Slaniny

4.2/5 Počet hodnocení: 91
Více než hodinu Snadné 4-6 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3755 kcal
Bílkoviny 211 g
Sacharidy 376 g
Tuky 144 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Guláš jako z hospody patří mezi jídla oblíbená davy. Co všechno do něj patří, kolik majoránky přidat a použít radjčatový protlak? Otázek kolem guláše se vždy najde spoustu, připravit nejlepsí guláš vám třeba pomůže šéfkuchař Ondřej Slanina. Má v rukávu jednu skvělou vychytávku: nastrouhanou bramboru!

Suroviny

kližka 800 g
cibule 300 g
nadrobno
kmín 1 ČL
celý
nové koření 6 kuliček
česnek 8 stroužků
sůl
majoránka (drhnutá)
pepř

Postup

1

Maso nakrájejte na velké kostky. Osolte a promíchejte s paprikou.

2

Cibuli vložte do tlakového hrnce (Tefal ClipsoMinut' Duo). Přidejte bobkový list, kmín a nové koření. Orestujte na rozpuštěném sádle dohněda. Vmíchejte protlak a krátce orestujte.

3

Přidejte maso, chilli papričku a opečte. Zalijte 1,5 litrem vody, přiklopte a duste 40 minut.

4

Odklopte a přidejte najemno strouhanou bramboru. Dochuťte česnekem utřeným se solí, pepřem a majoránkou. Provařte ještě 10 minut a podávejte například s kynutým knedlíkem.

Související články

Apetit magazín