Guláš jako z hospody patří mezi jídla oblíbená davy. Co všechno do něj patří, kolik majoránky přidat a použít radjčatový protlak? Otázek kolem guláše se vždy najde spoustu, připravit nejlepsí guláš vám třeba pomůže šéfkuchař Ondřej Slanina. Má v rukávu jednu skvělou vychytávku: nastrouhanou bramboru!
Suroviny
kližka
800
g
sádlo
50
g
cibule
300
g
bobkový list
4
ks
kmín
1
ČL
celý
chilli paprička
1
ks
nové koření
6
kulička
paprika mletá sladká
2
PL
rajčatový protlak
30
g
brambory
1
ks
česnek
8
stroužků
sůl
majoránka (drhnutá)
pepř
Postup
1
Maso nakrájejte na velké kostky, osolte a promíchejte v míse s paprikou.
2
Cibuli nakrájejte najemno, vložte do tlakového hrnce Tefal ClipsoMinut' Duo a orestujte na sádle dohněda společně s bobkovým listem, kmínem a novým kořením. Přidejte protlak a zarestujte.
3
Přidejte maso, chilli papričku a opečte. Zalijte vodou a duste 40 minut.
4
Odklopte, přidejte najemno strouhanou bramboru a dochuťte česnekem utřeným se solí, pepřem a majoránkou. Provařte ještě asi 10 minut a podávejte s
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Večeříme společně(20 receptů)
- Menu české kuchyně, polévky, knedlíky, maso, zabijačkové hody, moučníky(41 receptů)
- 10 receptů na poctivý hovězí guláš: Klasický hospodský i s krustou(9 receptů)
- Guláš pro každého: z masa, brambor, hub i ryb(24 receptů)