Hovězí guláš podle Ondřeje Slaniny

Hovězí guláš podle Ondřeje Slaniny

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 20 minut Velmi snadné Na 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3645 kcal
Bílkoviny 207 g
Sacharidy 362 g
Tuky 140 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Guláš je recept, který nejčastěji doma dělá táta. Rád vybírá maso – na každý guláš je potřeba vybrat kvalitní maso, protože podle toho pak výsledný pokrm vychutnáme. Hovězí kližka zajistí tu nejlepší konzistenci… A kdybyste guláš potřebovali zahustit, šéfkuchař Ondřej Slanina má skvělou vychytávku: nastrouhanou bramboru!

Suroviny

kližka 800 g
sádlo 50 g
cibule 300 g
bobkový list 4 ks
kmín 1 ČL
celý
chilli paprička 1 ks
nové koření 6 kulička
paprika 2 PL
sladká
rajčatový protlak 30 g
brambory 1 ks
středně velká
česnek 8 stroužek
sůl
majoránka (drhnutá)
pepř
voda 1.5 l

1 Maso nakrájíme na velké kostky, osolíme a promícháme v míse s paprikou. Cibuli nakrájíme najemno, vložíme do tlakového hrnce Tefal ClipsoMinut' Duo. Orestujeme na sádle dohněda společně s bobkovým listem, kmínem a novým koření. Přidáme protlak a orestujeme. Přidáme maso, chilli papričku a opečeme. Zalijeme vodou a vaříme 40 minut. Odklopíme, přidáme najemno strouhanou bramboru a dochutíme česnekem utřeným se solí, pepřem a majoránkou. Provaříme na ještě asi 10 minut. Bezlepkový a bezlaktózový recept.

TEFAL CLIPSOMINUT DUO Tlakový hrnec, který vám připraví během chvilky večeři pro celou rodinu. Hodí se jak ke standardnímu vaření, dušení a smažení bez tuku, tak k rychlé přípravě pokrmů pod tlakem. Jedno přepnutí ventilu na poklici urychlí přípravu pokrmů až o desítky minut! Hrnec si oblíbíte pro snadnou manipulaci díky systému otevírání/zavírání pomocí jedné ruky. Je vybaven pěti pojistkami pro bezpečné použití a vhodný je pro všechny typy vařičů včetně indukčního.

tefal.cz/vecerimespolecne

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit