0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí guláš podle Ondřeje Slaniny

Hovězí guláš
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Hovězí guláš podle Ondřeje Slaniny

4.5 / 5. Počet hodnocení: 30
Více než hodinu Velmi snadné Na 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3645 kcal
Bílkoviny 207 g
Sacharidy 362 g
Tuky 140 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Guláš je recept, který nejčastěji doma dělá táta. Rád vybírá maso – na každý guláš je potřeba vybrat kvalitní maso, protože podle toho pak výsledný pokrm vychutnáme. Hovězí kližka zajistí tu nejlepší konzistenci… A kdybyste guláš potřebovali zahustit, šéfkuchař Ondřej Slanina má skvělou vychytávku: nastrouhanou bramboru!

Suroviny

kližka 800 g
sádlo 50 g
cibule 300 g
bobkový list 4 ks
kmín 1 ČL
celý
chilli paprička 1 ks
nové koření 6 kulička
paprika 2 PL
sladká
rajčatový protlak 30 g
brambory 1 ks
středně velká
česnek 8 stroužků
sůl
majoránka (drhnutá)
pepř
voda 1.5 l

Postup

1

Maso nakrájíme na velké kostky, osolíme a promícháme v míse s paprikou. Cibuli nakrájíme najemno, vložíme do tlakového hrnce Tefal ClipsoMinut' Duo.

2

Orestujeme na sádle dohněda společně s bobkovým listem, kmínem a novým koření. Přidáme protlak a orestujeme.

3

Přidáme maso, chilli papričku a opečeme. Zalijeme vodou a vaříme 40 minut.

4

Odklopíme, přidáme najemno strouhanou bramboru a dochutíme česnekem utřeným se solí, pepřem a majoránkou. Provaříme na ještě asi 10 minut. Bezlepkový a bezlaktózový recept.

tlakový hrnec

TEFAL CLIPSOMINUT DUO Tlakový hrnec, který vám připraví během chvilky večeři pro celou rodinu. Hodí se jak ke standardnímu vaření, dušení a smažení bez tuku, tak k rychlé přípravě pokrmů pod tlakem. Jedno přepnutí ventilu na poklici urychlí přípravu pokrmů až o desítky minut! Hrnec si oblíbíte pro snadnou manipulaci díky systému otevírání/zavírání pomocí jedné ruky. Je vybaven pěti pojistkami pro bezpečné použití a vhodný je pro všechny typy vařičů včetně indukčního.

tefal.cz/vecerimespolecne

Související články

Jak na to: Cibulový základ pro dokonalý guláš
  • Tipy a triky

Jak na to: Cibulový základ pro dokonalý guláš

Správný hospodský guláš se neobejde bez trpělivosti, kromě pomalého vaření budete potřebovat čas na krájení velkého množství cibule a nasledné smažení, od kterého se neodchází. Poradíme vám, jak na ten nejlepší cibulový základ, aby byl váš...

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit