Guláš jako z hospody patří mezi jídla oblíbená davy. Co všechno do něj patří, kolik majoránky přidat a použít radjčatový protlak? Otázek kolem guláše se vždy najde spoustu, připravit nejlepsí guláš vám třeba pomůže šéfkuchař Ondřej Slanina. Má v rukávu jednu skvělou vychytávku: nastrouhanou bramboru!
Suroviny
kližka
800
g
paprika mletá sladká
2
PL
sádlo
50
g
cibule
300
g
nadrobno
bobkový list
4
ks
kmín
1
ČL
celý
nové koření
6
kuliček
rajčatový protlak
30
g
chilli paprička
1
ks
brambory
1
ks
česnek
8
stroužků
sůl
majoránka (drhnutá)
pepř
Postup
1
Maso nakrájejte na velké kostky. Osolte a promíchejte s paprikou.
2
Cibuli vložte do tlakového hrnce (Tefal ClipsoMinut' Duo). Přidejte bobkový list, kmín a nové koření. Orestujte na rozpuštěném sádle dohněda. Vmíchejte protlak a krátce orestujte.
3
Přidejte maso, chilli papričku a opečte. Zalijte 1,5 litrem vody, přiklopte a duste 40 minut.
4
Odklopte a přidejte najemno strouhanou bramboru. Dochuťte česnekem utřeným se solí, pepřem a majoránkou. Provařte ještě 10 minut a podávejte například s kynutým knedlíkem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Večeříme společně(20 receptů )
- Menu české kuchyně, polévky, knedlíky, maso, zabijačkové hody, moučníky(41 receptů )
- 10 receptů na poctivý hovězí guláš: Klasický hospodský i s krustou(9 receptů )
- Guláš pro každého: z masa, brambor, hub i ryb(24 receptů )
- 33x jídlo z jednoho hrnce: Všechny světové kuchyně mají svůj „Eintopf“(33 receptů )