Potřebovat budete deset minut - zbytek práce za vás vykoná trouba. Rozdíl mezi touhle expresní rychlovkou od Kristýny Buksové z Kralup nad Vltavou a poctivým, tradičně připravovaným gulášem nepoznáte.
Suroviny
bujon hovězí
2
kostky
škrob
3
PL
kližka
1
kg
na kostky
cibule
3
ks
nakrájená
česnek
5
stroužků
oloupaný
koření
2
ČL
gulášové
paprika mletá sladká
3
ČL
sůl
chilli paprička
1
ks
voda
1
l
pepř
Postup
1
Předehřejte troubu na 250 stupňů.
2
Kostky bujonu zalijte litrem horké vody, vsypte škrob, důkladně prošlehejte.
3
Všechny suroviny dejte do pekáčku, zapékací misky nebo kastrolu, zalijte vodou s bujonem a škrobem, zakryjte alobalem a dejte do trouby na hodinu a půl až hodinu a tři čtvrtě (nemíchejte ani nedolévejte vodou).
4
Podávejte s chlebem nebo knedlíkem.
Komentáře
16.10.2009 18:27
Co ten bujón?
19.01.2015 19:07
misto kostky dame domaci
misto kostky dame domaci vyvar a kureni vlastni dle chuti. Tady je ale podstatny ten zpusob pripravy ktery je jednoduchy a vysledek je vyborny. Jen to chce vzladit s konkretnim hrncem nebo pekackem ve vlastni troube. Aby se to tak akorat vypeklo. Skrobu pak staci tretina nebo vubec.
28.07.2010 16:04
chvála