0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Guláš bez míchání
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6 / 5. Počet hodnocení: 42
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2113 kcal
Bílkoviny 210 g
Sacharidy 97 g
Tuky 90 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Potřebovat budete deset minut - zbytek práce za vás vykoná trouba. Rozdíl mezi touhle expresní rychlovkou od Kristýny Buksové z Kralup nad Vltavou a poctivým, tradičně připravovaným gulášem nepoznáte.

Suroviny

bujon hovězí 2 kostky
škrob 3 PL
kližka 1 kg
na kostky
cibule 3 ks
nakrájená
česnek 5 stroužků
oloupaný
koření 2 ČL
gulášové
paprika mletá sladká 3 ČL
sůl
chilli paprička 1 ks
voda 1 l
pepř

Postup

1

Předehřejte troubu na 250 stupňů.

2

Kostky bujonu zalijte litrem horké vody, vsypte škrob, důkladně prošlehejte.

3

Všechny suroviny dejte do pekáčku, zapékací misky nebo kastrolu, zalijte vodou s bujonem a škrobem, zakryjte alobalem a dejte do trouby na hodinu a půl až hodinu a tři čtvrtě (nemíchejte ani nedolévejte vodou).

4

Podávejte s chlebem nebo knedlíkem.

Související články

KVÍZ: Víte, jak uvařit poctivý hospodský guláš?
  • Kvízy

KVÍZ: Víte, jak uvařit poctivý hospodský guláš?

Guláš, to je česká klasika. Pravda je, že není tak úplně náš, inspiraci jsme si vzali z Maďarska, spíše než gulyási se ale podobá perkeltu. Ten český, kterému se také s oblibou přezdívá hospodský, má přesně daný postup, díky kterému...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Komentáře

Anonym

To snad nemyslíte vážně! Narvat tam kostky bujónu a ještě gulášové koření. Přece tu chuť musí udělat maso a ne maggi!

Pavel Horak

misto kostky dame domaci vyvar a kureni vlastni dle chuti. Tady je ale podstatny ten zpusob pripravy ktery je jednoduchy a vysledek je vyborny. Jen to chce vzladit s konkretnim hrncem nebo pekackem ve vlastni troube. Aby se to tak akorat vypeklo. Skrobu pak staci tretina nebo vubec.

Anonym

Moc dobrý guláš a téměř bez práce (jen ta spotřeba energie :-) ).. Pochutnal si i náročný a v jídle konzervativní tatínek mého přítele.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit