Potřebovat budete deset minut – zbytek práce za vás vykoná trouba. Rozdíl mezi touhle expresní rychlovkou od Kristýny Buksové z Kralup nad Vltavou a poctivým, tradičně připravovaným gulášem nepoznáte. Guláš bez míchání je opravdu skvělý jen tak s čerstvým chlebem, ale třeba také s kynutými knedlíky.
Suroviny
bujon hovězí
2
kostky
+ 1 l vody, lze nahradit 1 l hovězího vývaru
škrob
3
PL
kližka
1
kg
na kostky
cibule
3
ks
větší, nakrájená
česnek
5
stroužků
oloupaný
koření
2
ČL
gulášové
paprika mletá sladká
3
ČL
sůl
chilli paprička
1
ks
šušená
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Předehřejte troubu na 250 stupňů.
2
Kostky bujonu zalijte litrem horké vody, vsypte škrob, důkladně prošlehejte.
3
Všechny suroviny dejte do pekáčku, zapékací misky nebo kastrolu, zalijte vodou s bujonem a škrobem, zakryjte alobalem a dejte do trouby na hodinu a půl až hodinu a tři čtvrtě (nemíchejte ani nedolévejte vodou).
4
Podávejte s chlebem nebo knedlíkem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Guláš pro každého: z masa, brambor, hub i ryb(24 receptů )
- 10 receptů na poctivý hovězí guláš: Klasický hospodský i s krustou(9 receptů )
Komentáře
misto kostky dame domaci vyvar a kureni vlastni dle chuti. Tady je ale podstatny ten zpusob pripravy ktery je jednoduchy a vysledek je vyborny. Jen to chce vzladit s konkretnim hrncem nebo pekackem ve vlastni troube. Aby se to tak akorat vypeklo. Skrobu pak staci tretina nebo vubec.