Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Guláš bez míchání
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 70
Do dvou hodin Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2113 kcal
Bílkoviny 210 g
Sacharidy 97 g
Tuky 90 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Potřebovat budete deset minut – zbytek práce za vás vykoná trouba. Rozdíl mezi touhle expresní rychlovkou od Kristýny Buksové z Kralup nad Vltavou a poctivým, tradičně připravovaným gulášem nepoznáte. Guláš bez míchání je opravdu skvělý jen tak s čerstvým chlebem, ale třeba také s kynutými knedlíky.

Související recepty

Suroviny

+ 1 l vody, lze nahradit 1 l hovězího vývaru
škrob 3 PL
na kostky
větší, nakrájená
česnek 5 stroužků
oloupaný
koření 2 ČL
gulášové
sůl
šušená
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Předehřejte troubu na 250 stupňů.

2

Kostky bujonu zalijte litrem horké vody, vsypte škrob, důkladně prošlehejte.

3

Všechny suroviny dejte do pekáčku, zapékací misky nebo kastrolu, zalijte vodou s bujonem a škrobem, zakryjte alobalem a dejte do trouby na hodinu a půl až hodinu a tři čtvrtě (nemíchejte ani nedolévejte vodou).

4

Podávejte s chlebem nebo knedlíkem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Komentáře

28.07.2010 16:04
Moc dobrý guláš a téměř bez práce (jen ta spotřeba energie :-) ).. Pochutnal si i náročný a v jídle konzervativní tatínek mého přítele.
16.10.2009 18:27
To snad nemyslíte vážně! Narvat tam kostky bujónu a ještě gulášové koření. Přece tu chuť musí udělat maso a ne maggi!
19.01.2015 19:07

misto kostky dame domaci vyvar a kureni vlastni dle chuti. Tady je ale podstatny ten zpusob pripravy ktery je jednoduchy a vysledek je vyborny. Jen to chce vzladit s konkretnim hrncem nebo pekackem ve vlastni troube. Aby se to tak akorat vypeklo. Skrobu pak staci tretina nebo vubec.

Apetit magazín

Hladinka, šnyt nebo mlíko? Američané se učí pít pivo jako Češi
  • Zajímavosti

Hladinka, šnyt nebo mlíko? Američané se učí pít pivo jako Češi

Místo zlatavého ležáku sklenice pěny – Američani šílí po českém mlíku! Zatímco dříve by hosté za oceánem takový „špatně natočený“ půllitr okamžitě vraceli na výčep, dnes se z něj stal vyhledávaný zážitek. Jak si tradiční české čepování piva...