Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Guláš bez míchání
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 57
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2113 kcal
Bílkoviny 210 g
Sacharidy 97 g
Tuky 90 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Potřebovat budete deset minut - zbytek práce za vás vykoná trouba. Rozdíl mezi touhle expresní rychlovkou od Kristýny Buksové z Kralup nad Vltavou a poctivým, tradičně připravovaným gulášem nepoznáte.

Suroviny

škrob 3 PL
na kostky
nakrájená
česnek 5 stroužků
oloupaný
koření 2 ČL
gulášové
sůl
voda 1 l
pepř

Postup

1

Předehřejte troubu na 250 stupňů.

2

Kostky bujonu zalijte litrem horké vody, vsypte škrob, důkladně prošlehejte.

3

Všechny suroviny dejte do pekáčku, zapékací misky nebo kastrolu, zalijte vodou s bujonem a škrobem, zakryjte alobalem a dejte do trouby na hodinu a půl až hodinu a tři čtvrtě (nemíchejte ani nedolévejte vodou).

4

Podávejte s chlebem nebo knedlíkem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Komentáře

28.07.2010 16:04
Moc dobrý guláš a téměř bez práce (jen ta spotřeba energie :-) ).. Pochutnal si i náročný a v jídle konzervativní tatínek mého přítele.
16.10.2009 18:27
To snad nemyslíte vážně! Narvat tam kostky bujónu a ještě gulášové koření. Přece tu chuť musí udělat maso a ne maggi!
19.01.2015 19:07

misto kostky dame domaci vyvar a kureni vlastni dle chuti. Tady je ale podstatny ten zpusob pripravy ktery je jednoduchy a vysledek je vyborny. Jen to chce vzladit s konkretnim hrncem nebo pekackem ve vlastni troube. Aby se to tak akorat vypeklo. Skrobu pak staci tretina nebo vubec.

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...