Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí guláš s červenou řepou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 32
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2248 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 126 g
Tuky 105 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nenápadnému kouzlu červené řepy propadnou i ti, kdo se této zelenině od školky vyhýbali.

Suroviny

kýta, na větší kostky
řepkový olej 4 PL
na větší kusy
malá, oloupaná, nakrájená
mrkev 1 ks
na kousky
kousek bulvy
česnek 4 stroužky
napůl
sůl
pepř
čerstvě mletý
kopr 1 hrst
+ na ozdobu

Postup

1

V hrnci nebo hluboké pánvi rozpalte 2 lžíce oleje a opečte na něm všechnu zeleninu včetně česneku; stačí asi 2 minuty. Pak vše vyjměte, do pánve přilijte zbytek oleje a prudce na něm opečte maso.

2

K masu vraťte zeleninu a stále opékejte na prudkém plameni. Následně přilijte víno, pak asi 100 ml vody; maso by nemělo být úplně ponořené.

3

Osolte, opepřete, přidejte bobkový list a hrst nahrubo nasekaného kopru. Přiveďte k varu, stáhněte plamen na mírný a duste pod poklicí zhruba 2 hodiny tak, aby se maso začalo rozpadat. Podávejte třeba s knedlíkem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/10

Komentáře

18.11.2015 12:56

I když jsem si tak ze začátku nemyslela, jedná se o velice jednoduchý recept a ty chutě jsou prostě nepřekonatelné! stalo se naším oblibeným jídlem a i kolegyně v práci se už přesvědčily a najely na tento skvělý guláš :-)

20.11.2015 09:42

Jéé, tak to máme radost. :)

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...