Hovězí guláš s červenou řepou

Hovězí guláš s červenou řepou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1451 kcal
Bílkoviny 17 g
Cukr 125 g
Tuky 65 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Nenápadnému kouzlu červené řepy propadnou i ti, kdo se této zelenině od školky vyhýbali.

Suroviny

500 g
zadní hovězí kýta na větší kostky
řepkový olej 4 PL
cibule bílá 2 ks
velká, oloupaná, na větší kusy
červená řepa 2 ks
malá, oloupaná, nakrájená
mrkev 1 ks
na kousky
celer
česnek 4 stroužky
velké, rozkrojené napůl
víno červené 400 ml
kvalitní
sůl
pepř
čerstvě mletý
bobkový list 1 ks
kopr hrst
mimo sezonu mražený, + na ozdobu

1 V hrnci nebo hluboké pánvi rozpalte 2 lžíce oleje a opečte na něm všechnu zeleninu včetně česneku; stačí asi 2 minuty. Pak vše vyjměte, do pánve přilijte zbytek oleje a prudce na něm opečte maso.

2 K masu vraťte zeleninu a stále opékejte na prudkém plameni. Následně přilijte víno, pak asi 100 ml vody; maso by nemělo být úplně ponořené.

3 Osolte, opepřete, přidejte bobkový list a hrst nahrubo nasekaného kopru. Přiveďte k varu, stáhněte plamen na mírný a duste pod poklicí zhruba 2 hodiny tak, aby se maso začalo rozpadat. Podávejte třeba s knedlíkem.

 

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit