Nenápadnému kouzlu červené řepy propadnou i ti, kdo se této zelenině od školky vyhýbali.
Suroviny
hovězí maso
500
g
kýta, na větší kostky
řepkový olej
4
PL
cibule bílá
2
ks
na větší kusy
červená řepa
2
ks
malá, oloupaná, nakrájená
mrkev
1
ks
na kousky
kousek bulvy
česnek
4
stroužky
napůl
víno červené
400
ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
bobkový list
1
ks
kopr
1
hrst
+ na ozdobu
Postup
1
V hrnci nebo hluboké pánvi rozpalte 2 lžíce oleje a opečte na něm všechnu zeleninu včetně česneku; stačí asi 2 minuty. Pak vše vyjměte, do pánve přilijte zbytek oleje a prudce na něm opečte maso.
2
K masu vraťte zeleninu a stále opékejte na prudkém plameni. Následně přilijte víno, pak asi 100 ml vody; maso by nemělo být úplně ponořené.
3
Osolte, opepřete, přidejte bobkový list a hrst nahrubo nasekaného kopru. Přiveďte k varu, stáhněte plamen na mírný a duste pod poklicí zhruba 2 hodiny tak, aby se maso začalo rozpadat. Podávejte třeba s knedlíkem.
Komentáře
18.11.2015 12:56
I když jsem si tak ze začátku
I když jsem si tak ze začátku nemyslela, jedná se o velice jednoduchý recept a ty chutě jsou prostě nepřekonatelné! stalo se naším oblibeným jídlem a i kolegyně v práci se už přesvědčily a najely na tento skvělý guláš :-)
20.11.2015 09:42
Jéé, tak to máme radost. :)
Jéé, tak to máme radost. :)